'Kılıçdaroğlu'nu Öldürecekler Sonra da Hemen...'

Halk TV ekranlarında gazeteci İnan Demirel'in sunduğu 'Asıl Mesele' programına Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ konuk oldu.

29 Mayıs 2022 Pazar 13:50
'Kılıçdaroğlu'nu Öldürecekler Sonra da Hemen...'

Eski AKP Genel Başkan Yardımcısı, Manisa Milletvekili Özdağ programda, "Kılıçdaroğlu saldırıya uğradı, öldürülecekti. Kesinlikle öldürülecekti. Ve ardından da Türkiye'de bir iç savaş provası yapılacaktı, kaos iklimi oluşturulacaktı ve OHAL ilan edilecekti. Çok hızlı bir şekilde ilan edilecekti" dedi.

Halk TV'yi kastederek "Pazartesi günü size ceza verecekler" diyen Özdağ, bunu istemediklerini ve hep Halk TV'nin yanında olduklarını ancak tek sesli bir düzen kurulmak istendiğini belirtti.

Özdağ sözlerine şöyle devam etti:

"Onun için bir parti kurduk. onun için iktidar partisine itiraz ettik. Ve oradan nimetleri terkederek, orada çok büyük güçleri terkederek biz yeni bir parti kurarak mücadeleye giriştik.

Bakın Kılıçdaroğlu saldırıya uğradı, öldürülecekti. Kesinlikle öldürülecekti.

Hedefte gidip bir kişinin yumruk atması falan yoktu. Ve ardından da Türkiye'de bir iç savaş provası yapılacaktı, kaos iklimi oluşturulacaktı ve OHAL ilan edilecekti. Çok hızlı bir şekilde ilan edilecekti. Ve ardından bizler saldırırya uğradık. Sayın Ali Babacan, Sayın Davutoğlu... Bu şahıslara 'Dolandırıcı' dedi, Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Recep Tayyip Erdoğan bizlere 'Dolandırıcı' dediği zaman RTÜK onunla ilgili bir işlem yaptı mı? Veya savcılar herhangi bir işlem yaptı mı? O haberi yayınlayanlar hakkında bir işlem yapıldı mı? Yapılmadı, kesinlikle yapılmadı"

Önümüzdeki bir yılın çok sancılı geçeceğini ve değişimin de sancılı olacağını söyleyen Özdağ "Ama biz bunlara direneceğiz, milletimiz emin olsun" dedi.

"Sizi(Halk TV) susturmak istiyorlar" diyen Özdağ dünyada basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti sıralamasında Türkiye'nin sonlarda olduğunu ifade etti.

Özdağ ayrıca erken seçim olacağına inandığını, bu seçimin de 4 Kasım'da gerçekleştirileceğini düşündüğünü belirtti.

KILIÇDAROĞLU ÜSTÜNLÜĞÜ ELE GEÇİRDİ...

Bu arada Gazeteci Rıdvan Akar da, Kılıçdaroğlu ile ilgili çarpıcı bir makale kaleme aldı. İşte o satırlar:

Son dönemde CHP lideri Kılıçdaroğlu arka arkaya atığı adımlarla, Erdoğan ve rejiminin bu mukayeseli üstünlüğünü ele geçirmiş görünüyor.

- 6’lı masanın oluşumu sürecindeki tevazusu ile eşitler arasında bir iletişim diliyle muhalefeti konsolide ediyor.

- Ülke gezilerinde Diyarbakır ve Van tercihleri ve “bizimle olursanız ancak o zaman Demirtaş özgür kalabilir”, “eşit ve özgürlük vatandaşlık” söylemi ile HDP seçmenine ‘yerinde’ mesaj yolluyor.

- Yolsuzluk dosyaları ile iktidar blokunda ve bürokraside ciddi gedikler açıyor.

- Merkez Bankası ve TÜİK ziyaretleri ile bürokrasiye aktif mesaj yollarken, kamuoyunda bu kurumların yöneticilerinin tasarruf ve meşruiyetlerinin sorgulanmasını sağlıyor.

- Ülke dışına yollanan paralar konusu aslında ‘yakın çevreye’ dönük yeni bir hamle olması açısından önem taşıyor.

- Bir hafta gaz lambası ışığında kalmak pahasına, “karanlıkta kalanların” lideri olma misyonunu gittiği her ilde elektrik parasını ödeyemeyen bir aileyi ziyaret ederek pekiştiriyor.

- İstanbul gezisinde CHP’li yöneticilere, “beni takip edin/acaba nereye gidiyoruz” sessizliği ile kapısının önüne gittiği SADAT’ın yakın dönem ve seçim süreçlerinde oynayabileceği meşum role dikkat çekiyor.

- Kılıçdaroğlu bunları yaparken, iktidar namzedi partinin lideri olarak geçmişten farklı olarak, “enkaz devralacağız” söylemi yerine, “bütün sorunları kısa sürede çözeriz” mesajı vererek, yarına ilişkin umut veriyor ve istikrarsızlık sözcüğünü lügatinden silmiş görünüyor.

İşin ilginç yanı Erdoğan ve rejimi ilk kez gündemi belirlemedeki bu rol değişimi karşısında inisiyatifi yitirmiş görünüyor. Erdoğan, başkanını danışman yaptığı SADAT ile alakası olmadığı savunmasına, ABD’ye yollanan paraları vakıf gerekçesiyle izaha, ‘biz çözeriz’ söylemini “yapamazlar kiiii” propagandasıyla boşa çıkarmaya çalışıyor. Kılıçdaroğlu’nun düzensiz göçmenlerle ilgili çıkışı sonrası, hükümet bir milyon Suriyeliyi konuşlandıracak briket ev yapımı ve Suriyelilerle bayram izni verilmemesi gibi uygulamalarla CHP liderinin çıkışını boşa çıkarmaya çalışıyor. Siyasetin oyunu yeniden kuruluyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.05.2022 14:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol