KILIÇDAROĞLU'NDAN ALEVİYİM ÇIKIŞI...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlık koltuğuna oturduktan sonra inancına yönelik göndermelere karşı net yanıt verdi.

17 Haziran 2011 Cuma 11:32
KILIÇDAROĞLU'NDAN ALEVİYİM ÇIKIŞI...

 İnancıyla ilgili konuşmaktan kaçınan ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın  mitinglerde üstü kapalı olarak "Tuncelili" sözleriyle alevi kimliğine göndermeler yaptığı Kemal Kılıçdaroğlu, kimliğine yönelik CHP içinde de "Türkiye Alevi kimlikli birini Başbakan yapmaz" sözlerinin ardından suskunluğunu bozdu. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın ve partisinin imalı göndermelerine karşı resti çekerek, "Etnik kimlik ve din üzerinden siyaset yapmayı hep reddettim. Aleviyim. Bu ne zamandan beri suç sayılıyor bu ülkede" dedi.

Genel başkan olduktan sonra ilk kez inancıyla ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk gazetesine verdiği ropörtajda “Aleviyim, ne var bunda” dedi. CHP Lideri "Anayasa’nın ilk üç maddesi hariç, vatandaşlık dahil her şeyi tartışmaya hazırız” mesajını da verdi. Kılıçdaroğlu, memlektin faydası için Abdullah Öcalan'la yapılan görüşmelere de destek veren Kılıçdaroğlu'nun ropörtajının önemli satırbaşları şöyle:

ÜLKE NEDEN PARÇALANSIN

“Anayasa’nın ilk 3 maddesi haricinde, vatandaşlık tanımı dahil tüm unsurları tartışmaya hazırız. Ülke neden parçalansın. Tam tersi Türkiye demokratikleştikçe çekim merkezi oluyor."

ALEVİLİK NE ZAMANDAN BERİ SUÇ

Etnik kimlik ve din üzerinden siyaset yapmayı herp reddettim. Alevi’yim. Bu ne zamandan beri suç sayılıyor bu ülkede.

FAYDALIYSA ÖCALAN'LA GÖRÜŞÜLSÜN 

Abdullah Öcalan’la görüşmeler, memleket için faydalıysa neden karşı çıkalım.”






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol