Joe Biden Kazandı, O Hüngür Hüngür Ağladı!

Tarihinin en tuhaf başkanlık seçimini gerçekleştiren ABD'de halk kararını verdi ve Demokrat aday Jode Biden ipi göğüsledi.

07 Kasım 2020 Cumartesi 21:32
Joe Biden Kazandı, O Hüngür Hüngür Ağladı!

ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerinin sonucu belli oldu, Demokrat Parti aday Joe Biden, ABD'nin 46. Başkanı oldu.

ABD basınından gelen haberlere göre, Pensilvanya ve Nevada Biden'a geçti ve Biden'ın delege sayısı 290 oldu.

BIDEN'DAN AÇIKLAMA

Biden zaferinin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Biden, yaptığı paylaşımda, "Amerika, büyük ülkemize liderlik etmem için beni seçmenizden onur duyuyorum. İşimiz zor olacak, ama size söz veriyorum: Bana oy verseniz de vermeseniz de tüm Amerikalıların başkanı olacağım. Bana duyduğunuz inancı koruyacağım" dedi.


"BU SEÇİM DAHA BİTMEDİ"

Trump, Biden'ın zaferinin ardından yaptığı açıklamada, "Bu seçim daha bitmedi. Biden haksız olarak galip rolü oynuyor" dedi.

"USULSÜZLÜK YAPILDI"

Trump'ın avukatı yaptığı açıklamada ise seçim sonuçlarına itiraz etti.

Avukat Rudy Giuliani yaptığı açıklamada, "Oy sayımında usulsüzlük yapıldı" denildi.

İTİRAZ

Öte yandan Trump Pensilvanya'da sandıklar kapandıktan sonra on binlerce oyun, "yasa dışı" şekilde teslim alındığını öne sürdü. Trump, aynı olayın yarışın başa baş gittiği diğer bazı eyaletlerde de yaşandığını iddia etti. 

Trump, Pensilvanya’da kendi lehine olan büyük farkın, kimsenin gözlemlemesine izin verilmeyen uzun bir aralıkta ortadan yok olduğunu iddia etti.

Trump, taraftarlarının sayımı izleyememesi için camların kartonla kaplandığını savunarak, “İçeride kötü şeyler oldu. Büyük değişiklikler gerçekleşti” dedi.

"DELİL YOK"

ABD'de Donald Trump başta olmak üzere Cumhuriyetçilerin seçimlerde hile yapılıyor iddialarının ardından Federal Seçim Komisyonu'ndan konuyla ilgili resmi açıklama geldi.

Komisyon yetkilisi Ellen Weintraub düzenlediği basın açıklamasında, "Amerikalılar şunu iyi bilsin ki 2020 seçimlerinde hile ve sahtekarlık yapıldığına dair hiç bir kanıta rastlanmamıştır" ifadelerini kullandı.

Ulusal veya yerel çapta görevli seçim memurlarına konuyla alakalı çok az şikayet geldiğini belirten Weintraub, "Seçmenlerden hile yapanlara hiç rastlanmadı ya da resmi olmayan bir oy pusulası şimdiye kadar tespit edilmedi. Herhangi bir partiye üye olmayan seçim uzmanları süreci çok iyi bir şekilde yönettiler" diye konuştu.

TRUMP HAKKINDA SORUŞTURMA

Trump hakkında, seçim günü Beyaz Saray’ı “komuta merkezi” olarak kullanmak suçundan soruşturma açıldı.

ABD’de yönetimde ve devlet kademesinde çalışanların yaptığı usulsüzlükleri ve yasa dışı faaliyetleri soruşturmakla görevli Daimi Bağımsız Federal Soruşturma ve Savcılık Dairesi’nin (The U.S. Office of Special Counsel), Trump aleyhinde soruşturma başlattığı açıklandı.

Demokrat Parti temsilcisi Bill Pascrell, Trump ile ilgili yaptığı şikayet üzerine bu dairenin, soruşturma açtığını söyledi.

CNN SPİKERİ AĞLADI

Biden'ın zaferinin ardından CNN spikeri sevinçten ağladı. Spiker canlı yayında, "Nefes alamayan sadece George Floyd değildi, birçok insan nefes alamıyordu" sözlerini sarf etti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.11.2020 21:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol