İZMİR'İ NEDEN TERCİH ETTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin milletvekili aday adaylığı için yaptığı ön seçime İzmir’den girecek. Kılıçdaroğlu, İzmir ikinci bölge 57’nci sıra adayı olacak.

19 Mart 2015 Perşembe 13:52
İZMİR'İ NEDEN TERCİH ETTİ?

 Hürriyet.com.tr’ye konuşan CHP İzmir İl başkanı Bedri Serter konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Şu an Ankara’dayım, Genel başkanım beni çağırdı. Kendisiyle bizzat yüz yüze görüştük. Birebir görüşmemizde İzmir’den ikinci bölge 57’nci sıradan ön seçime gireceğini söyledi.

Bu gün çok mutluyuz, partililerimize ve İzmirlilere sizin aracılığınızla bu müjdeyi vermek istiyorum. Sayın genel başkanımızın motivasyonu ile 7 Haziran seçimlerinde İzmir’i uçuracağımıza inanıyorum. Dokuzda dokuz ya da onda on yaparız diye düşünüyorum. Çiçeği burnunda bir il başkanı olarak genel başkanımızı omuzumuzda taşımaktan gurur ve onur duyuyorum” diye konuştu.
KOCAOĞLU TEKLİF ETTİ
Öte yandan 21 Şubat’ta İzmir ziyareti sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir’den aday olmanızı istiyoruz. Cumhuriyetin kalesinden aday olmanızı istiyoruz” demiş Kılıçdaroğlu da, bu çağrıya “İzmir’den aday olmak bizim için şereftir ve onurdur. Elbette bunu yetkili organlarımızla görüşeceğiz” yanıtı vermişti.
NEDENLERİ
Ankara kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun İzmir’i seçmesinin üç nedeni üzerinde duruluyor..Birinci neden partinin aday olan PM ve MYK üyelerine önseçime girmenin önemini göstermek…İkinci neden daha önceki gibi İstanbul’dan aday olsa aynı bölgede Mustafa Sarıgül’ün de olması ve bunun seçim sonrası ‘kim çok oy aldı-kim az oy aldı’ tartışması doğurması..Son neden ise eski genel başkan Deniz Baykal ile birlikte Mustafa Sarıgül’ün de önseçimi tercih etmesi ve bu tercihlerin seçim sonrası olası bir liderlik mücadelesinde Kılıçdaroğlu’na karşı koz olarak kullanılması…

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.03.2015 13:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol