İşte CHP'nin yerel seçim planı!

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Yerel seçimlerde 49 belediyeye CHP bayrağı dikeceğiz” diyerek örgütlenme çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

31 Ağustos 2023 Perşembe 11:49
İşte CHP'nin yerel seçim planı!

Cumhuriyet gazetesine  konuşan Aylin Nazlıaka, “Üç yılda 163 bin 233 yeni kadın üyeyi partimize kazandırdık. Bu sayı birçok siyasi partinin toplam üye sayısından fazla. Partimizde yüzde 30’un altında olan kadın üye oranı yüzde 36’ya ulaştı. Yeni üye sayımızı en kısa zamanda 200 bine çıkaracağız” dedi.

Yerel seçimlerde 2019’dan başarılı olmayı hedeflediklerini söyleyen Nazlıaka, “Titiz bir çalışma yürütüyoruz. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 5 oy ve altında farkla kaybettiğimiz 49 belediyeye bu seçimlerde CHP bayrağını dikeceğiz. Yüzde 5 ve altında oy farkıyla kazandığımız 43 belediyeyi de elimizde tutacağız” ifadelerini kullandı.

EN AZ İKİYE KATLAMAK İSTİYORUZ

Seçimlerde kadın aday sayısını da artırmayı hedeflediklerini belirten Nazlıaka, “Kadın muhtarlarımızın ve kadın belediye başkanlarımızın sayısını en az ikiye katlamayı hedefliyoruz. Belediye meclisi üyeliklerinde fermuar sistemi uygulanmasını ve eşit temsilin esas alınmasını istiyoruz. Ayrıca tüm CHP’li belediyelerde eşitlik birimi kurulmasını ve yönetim kadrolarında yüzde 50 cinsiyet kotası uygulanmasını teşvik edeceğiz” diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.08.2023 11:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol