İmar Affı Fakire Değil Zengine Yaradı!

Seçimler öncesinde çıkan imar affıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yasanın fakir vatandaşlar için çıkarıldığını vurgulamıştı. Ayrıca Özhaseki, sahillerin, boğazların ve Fatih’in imar affı dışında tutulduğunu açıkladı. Ancak gerçeğin öyle olmadığı anlaşıldı.

26 Temmuz 2018 Perşembe 01:08

“İmar Barışı Affı” yasasında soru işaretleri artmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yasa sonrasında yaptığı açıklamada, sahillerin, boğazların, Fatih’in ve Gelibolu Yarımadası’nın imar affı dışında tutulduğunu aktarmıştı. Ancak imar affının Fatih’in tamamını kapsamadığı ortaya çıktı. Unkapanı’ndan Sultanahmet’e kadar olan alanın imar affı dışında tutulduğu ifade edilirken Fatih’in yüzde kaçının imar affı dışında olduğu ise resmi olarak açıklanmadı.

İMAR AFFI BELEDİYELERE YARADI
İmar affı ile ilgili torba yasada Hazine arazilerindeki kaçak yapılarla ‘yapı kayıt belgesi’ verilerek ‘barışılması’na ilişkin düzenlemeye belediye arazileri de eklendi. Yasaya göre, yapı kayıt belgesi alınan yapıların belediyelere ait taşınmazlar üzerinde inşa edilmiş olması durumunda, yapı kayıt belgesi sahipleri ve bunların yasal temsilcilerinin talebi üzerine bedeli ilgili belediyesine ödenmek kaydıyla taşınmazlar rayiç bedel üzerinden belediyelerce doğrudan satılabilecek. Belediyelerin, yasayı kullanarak büyük bir gelir elde etmesi bekleniyor.

NEDEN 15 YIL SONRA?
İmar affını iktisadi durumu elverişsiz vatandaşlar için çıkarttıklarını dile getiren dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, diğer taraftan da yasa ile 50 milyar liralık bir gelir beklediklerini ifade ediyor. İktidarın yasayı neden 15 yıl sonra çıkarttığını soran vatandaşlar ise gerekçe olarak devletin ekonomik sorunlarını gördüklerini söylüyorlar. Ayrıca fakir vatandaşın dışında imar affı kapsamına alınan otel ve turistik tesis sahipleri de affın maksadını açıkça gösteriyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde sansasyonel şekilde çıkarılan “İmar Barışı Affı” yasasında soru işaretleri artmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yasa sonrasında yaptığı açıklamada, sahillerin, boğazların, Fatih’in ve Gelibolu Yarımadası’nın imar affı dışında tutulduğunu aktarmıştı. Ancak imar affının Fatih’in tamamını kapsamadığı ortaya çıktı. Unkapanı’ndan Sultanahmet’e kadar olan alanın imar affı dışında tutulduğu ifade edilirken Fatih’in yüzde kaçının imar affı dışında olduğu ise resmi olarak açıklanmadı. (M.Gazete)

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol