Haftasonu Sokağa Çıkma Yasağı Geri Geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Kurulu’nun önerilerinin görüşüldüğü Kabine sonrası açıklama yaptı ve sokağa çıkma yasağına yeniden başlanacağını duyurdu.

17 Kasım 2020 Salı 20:05
Haftasonu Sokağa Çıkma Yasağı Geri Geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Kurulu’nun önerilerinin görüşüldüğü Kabine sonrası açıklama yaptı. Toplantıda sokağa çıkma yasağının da görüşüldüğü biliniyordu. 

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

KKTC:

KKTC hükümeti bir süre önce Kapalı Maraş’ın sahil şeridini halka açtı. Bu cesur adımı biz de destekliyoruz. Kullanıma açılan bölgenin yollarını 15 gün gibi kısa bir sürede asfaltladık. Maraş’ta gerçekleştirdiğimiz program, bölgenin hızla canlanmasını sağlayacak adımlar konusundaki kararlılığımızın göstergesidir. Bizim oraya yaptığımız ziyaretin mesajını anlayamayanların bu programa piknik gözüyle bakması pek tabiidir. Her konuda olduğu gibi sağlık, özellikle son dönemde salgın hususunda da Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız. Kısa sürede inşaatını tamamladığımız 100 yataklı Lefkoşa Acil Durum Hastanesi’nin de açılışını yaptık. Ayrıca Kıbrıs’a 500 yataklı bir hastanenin inşaası için de hazırlıklara başladık.
“Sayın Tatar, Cumhurbaşkanı seçilmesinin hemen ardından Ankara’yı ziyaret etmişti, böylece iade-i ziyaretimizi de gerçekleştirmiş olduk. Gayet başarılı geçen bu programla Türkiye ile KKTC’yi birbirinden ayırmak isteyenlere en güzel cevabı verdiğimize inanıyorum. Rum-Yunan ikilisinin uzlaşmaz tavırları sebebiyle, yeni bir gelecek inşası için hep beraber kolları sıvıyoruz. KKTC gerçeğini, bölgede ve tüm dünyada kabul ettirecek bir döneme girdiğimize inanıyorum. Ziyaretimizde gösterdikleri samimim teveccüh için Kıbrıslı kardeşlerimize şükranlarımı tekrarlıyorum.

İZMİR DEPREMİ:

2 haftasını geride bıraktığımız İzmir depremi, ülkemize doğal afetler gerçeğini bir kez daha hatırlatmış, hem de deprem öncesi ve sonrası hazırlıklarımızı gözden geçirmemize bir fırsat olmuştur. İzmir’deki AFAD ekipleri hemen harekete geçmiş, çevre illerdeki ekipler de İzmir’e destek için yola çıkmışlardır. İlk dakikalardan itibaren Emniyet, Jandarma ve TSK birimleri personelleriyle deprem bölgesinde yer almışlardır. Depremin 2. saatinde 25 bin kişilik mobil mutfak ve 50 personel bölgeye sevk edilmiştir. Depremin 6. saatinde 2 binin üzerinde arama kurtarma personeli ve 15 arama köpeği yola çıkmıştır.

ADALET HUKUK:

Dünyada ve bölgemizde tarihi bir yeniden yapılanma sürecinin sancıları yaşanıyor. Siyasi ve ekonomik değişim dalgası, sınırları aşan sonuçlar doğurarak etki alanını ve gücünü artırmaktadır. Türkiye’yi son 18 yılda tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma reformlarıyla tanıştırmış bir yönetim olarak… Geçmişte devlet işine çöreklenmiş olan vesayetin, gizli ajandalarıyla, paralel hatlarıyla, ucu dışarı kadar uzanan dayatmalarıyla artık tarih olmuştur. Zihniyet olarak tek parti devri faşizminden öteye geçememiş olanlar, bizim değişim ve reform başarılarımızı dahi tabu haline getirmeye çalışıyor. Adı üzerinde değişim dinamik bir süreçtir, ortaya çıkan şartlara ve ihtiyaçlara göre yeni adımlar atmayı gerektirir. Değişimin asla bitmeyen bir gerçek olduğunu unutmadan, sürekli hedef büyüterek, yeni reformlarla yolumuza devam ediyoruz. Bugüne kadar hep adalet ile kalkınmayı, hukuk ile ekonomiyi iki olgu olarak kabul eden bir nalayışla milletimizin huzurunda olduk. hukuk devletinden anladığımız mevzuat devleti değildir. Gördüğüm adalet, özgürlük, eşitlik ve insan haklarına dayanan bir normlar sisteminin inşasından yana olduk. Adaletin olmadığı yerde diğer tüm imkanların birer zulüm aracına dönüştürüleceğini biliyoruz. Bu bakımdan bizim inandığımız adalet kavramı yargıyla ilgili olmanın ötesinde bir manaya ve işleve sahiptir. Medeniyetimizde ve kültürümüzde adalet kavramının üzerinde durulmasının sebebi bu derin ve güçlü anlamdır. Adalet keyfi uygulamalara müsamahat göstermeyen, suç ve cezanın şahsiliği ilkesini merkeze koya bir hukuk düzeniyle sağlanabilir.

PANDEMİ, HAFTASONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI:

Ağır bir durumla karşı karşıyayız. Ülkemizde de İstanbul başta olmak üzere ciddi seviyerlere ulaşan hasta ve ölü sayıları çok daha fazla dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. Salgının seyri artmaya devam ederse, tedbir almak zorunda kalacağız. Milletimizden salgınla mücadelede daha hassas olmaya davet ediyoruz. Koruyucu tedbirler kapsamında yürütülen aşı çalışmalarında umut verici gelişmeler yaşanırken, tehdit sürüyor. Sonbaharla birlikte yeniden tırmanışa geçen ölüm sayıları, Avrupa ve dünyanın pek çok yerinde tedbirlerin sıkılaştırmasına sebep oldu. Salgının seyri tırmanışını sürdürürse, hepimiz için can acıtıcı tedbirlerin tekrar gündeme gelmesi kaçınılmaz hale gelir. Türkiye olarak salgınla mücadeleyi ekonomimizi ayakta tutarak çalışmaları sürdürme görevimiz var.  Milletimizden bu fedakarlıkların boşa gitmemesi için salgınla mücadelede kurallara uyması ve daha fazla katkı sağlamasını bekliyoruz. Amacımız bir an önce ülkemizi bu salgın illetinden kurtararak hedeflerimize ulaşmaktır. Kabine toplantımızda yeni tedbirleri hayata geçirmeye karar verdik. Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde saat 10 ve 20 arası dışında sokak kısıtlaması uygulanacak. 65 yaş üstü için uygulanan sokak kısıtlaması 20 yaş altına da teşbih edilecek. Restoran, berber gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10 ve 20:00 arasında olacak.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.11.2020 20:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol