FETÖ RAPORUNU HAZIRLAYAN DA FETÖ'CÜ ÇIKTI!

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun 652 sayfalık 'darbe girişimi raporu'nu yayınlamasının ardından CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 01:24

15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu, 15 Temmuz Darbe Girişimi'ne ilişkin 652 sayfalık 'darbe girişimi raporu'nu yayınladı. Habertürk'te Teketek programında darbe girişimi raporunun hazırlanma sürecine değinen Darbe Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray"Bu rapor Darbe Komisyonu'nun raporu değil, Darbe Komisyonu'nun AKP'li komisyon üyelerinin raporudur. Çünkü rapor bizlere dağıtılmadan, basın toplantısında gördük. Üç buçuk ayda hazırladıkları bu raporda, bize 10 gün süre vererek katkıda bulunmamız istendi" diyerek raporu yetersiz bularak tepki gösterdi.

'FETÖ'CÜ ÇIKTI...'
Çıray, raporun AKP'yi aklama raporu olduğuna dikkat çekerek ve Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek'in Fethullah Gülen'in 1967 yılında CHP'ye 5 bin lira yardımda bulunduğuna dair belgeyi göstermesini işi sulandırmak olarak değerlendirerek, "Öncelikle ifade etmeliyim ki bu rapor Darbe Komisyonu'nun raporu değil, Darbe Komisyonu'nun AKP'li komisyon üyelerinin raporu. Çünkü rapor bizlere dağıtılmadan, raporu basın toplantısında gördük. Üç buçuk ayda hazırladıkları bu raporda, bize 10 gün süre vererek katkıda bulunmamız istendi. Raporu genel olarak değerlendirdiğimizde görülen tabloda bir örtbas etme hali vardır ve AKP'yi aklama raporu olarak gözükmektedir. Yanlışlık daha ilk aşamada başladı. Komisyonun yönetimindeki isim ve diğer AKP'lilerin her birinin daha önce FETÖ ile gönül bağı vardı. Kaldı ki bu raporu hazırlayanlardan biri de süreç içinde FETÖ'cü diye içeri alındı. Sorumluluğu 50 yıla yayarak hatta, 1967 senesinde Fethullah Gülen'in sözde CHP'ye 5 bin lira yardım etmiş gibi göstererek işe sulandırıp, ciddiyetinden uzaklaştırmışlardır. Bu tarz gerçek olmayan iddialar ve yapılan işler, Türkiye'de kalkışma yapmış, işgal girişiminde bulunmuş büyük bir örgütün araştırmasını hafifletir ve sabote eder. En önemli iki tanık, darbeye tanıklık etmiş iki şahsiyet MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, AK Parti tarafından komisyona getirtilmedi. Bu olayın en yakın iki tanığı komisyonda dinlenemedi. Burada bir siyaset çıkarmayalım. Bir partiyi suçlayarak, sorumlulukları paylaştırmaya çalışmayalım. Siyaset üstü ve partiler üstü bir tavırla bu işin üstüne gidelim. Bu milletin devletine olan güveni kayboldu. Önce herkes bir kendi hesabını versin. MİT raporuna gelince, milletin kafasını bunlarla karıştırmayalım." açıklamasında bulundu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.05.2017 07:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol