Fahrettin Altun: Bayrak Üzerinden Vatan Edebiyatı...

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un ‘çözüm süreci’ döneminde katıldığı bir televizyon programında söylediği sözler yeniden gündem oldu.

15 Şubat 2021 Pazartesi 09:40
Fahrettin Altun: Bayrak Üzerinden Vatan Edebiyatı...

 Türkiye Irak’ın Gare bölgesinde PKK tarafından öldürülen 13 şehiti için ağlarken AKP'nin Çözüm Süreci döneminde yapılan açıklamalar da yeniden gündeme geldi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un ‘çözüm süreci’ döneminde katıldığı bir televizyon programında söylediği sözler sosyal medyayı salladı. 

BAYRAK ÜZERİNDEN VATAN EDEBİYATI YAPIYORLAR

 Altun, AHaber'deki programda Sözcü Gazetesi'nin 'Vatan elden gidiyor' manşetini “Bu tam anlamıyla eski Türkiye refleksidir. Söylediğim gibi çözüm sürecinden rahatsız olanlar var. Çünkü çözüm süreci benim için sadece Türk-Kürt geriliminin uzlaştırılması meselesi değil, çözüm süreci sembolik bir mesele. Yeni Türkiye'nin aslında bir başka boyutu. Hem bu yeni Türkiye'nin kuruluşuna hem bu toplumsal sözleşmeye karşı olan ciddi bir kesim var. Ciddiden kastım bu eski Türkiye elitleridir. Elbetteki bunlar da bu süreci tıkamak adına, bu süreci engellemek adına bu tür duygusal, manipülatif manşetlerle yol almaya çalışıyorlar. Ve bunu yaparken de aslında toplumda karşılığı olan duygulara hitap ediyorlar. Bayrak üzerinden vatan edebiyatı yapıyorlar. Bunu yaparak da aslında yapmak istedikleri bir infial meydana getirmek. Vatan elden gidiyor farkında mısınız demek, uyanın ey millet demektir. Uyanın ey millet demek de kalkın ve bu sürecin önünde durun demektir. Çözüm süreci, yeni Türkiye’nin toplumsal sözleşmesidir.” ifadelerine yer verirken, TRT’deki röportajında da “HDP’nin çözüm sürecinin yükünü sırtlanması gerektiğini düşünüyorum” diyor.

FAHRETTİN ALTUN: O PARALARLA HAYIR HASENAT YAPIYORUM... TIKLAYIN

ALTUN DÜN DE 'HDP DEMEK PKK DEMEKTİR' DEDİ

Altun, dün yaptığı açıklamada ise “HDP demek, PKK demektir. HDP, PKK’dan aldığı emirle hareket eden bir siyaset kuklasıdır” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT VİDEOYU İZLEMEK İSTERSENİZ LÜTFEN TIKLAYIN!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.02.2021 13:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol