Erdoğan'ın Masasındaki Anketin Şonucu 'Yok Artık' Dedirtti

Son bir yıldır neredeyse yapılan tüm anketlerde oylarında büyük erime yaşadığı bariz şekilde ortaya çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'nin buna inanmadığı ortaya çıktı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, AKP ve Cumhur İttifakı'nın oy oranlarını açıkladı. Yapılan anketlerin çoğunda AKP'nin eridiği görülürken, Şen'in açıkladığı oran duyanları şaşırttı.

13 Ocak 2023 Cuma 12:38
Erdoğan'ın Masasındaki Anketin Şonucu 'Yok Artık' Dedirtti

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, CNN Türk'te Hande Fırat'la Gece Görüşü programında AKP ve Cumhur İttifakı'nın oy oranlarını açıkladı.

Şen, "AK Parti yüzde 41-42 gibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise tek başına yüzde 52'yi garantiliyor. Anketlerde Erdoğan'dan sonra 2. sırada Kılıçdaroğlu var. 

Temmuzdan beri oy oranı yükseliyor. Kaizen yapıyoruz. Adım Adım yükseliyor. Böyle bir durumda Cumhur ittifakının mecliste azınlığa düşmek ya da seçimin tekrarlanması gibi bir durumu söz konusu değil" dedi.

Şen, "Anketlerde cumhurbaşkanımızın 3-4 kat gerisinden gelen isimler var. 2. sırada ise Kılıçdaroğlu var" ifadelerini kullandı.

Şen'in açıklamaları, son anket sonuçlarını akıllara getirdi. Hemen hemen tüm anketlerde AKP'nin ve Erdoğan'ın oy oranlarının eridiği görülürken, AKP kanadının erimeyi reddettiği ifade edildi.

AKP'li isim canlı yayında Erdoğan'ın masasındaki son anketi açıkladı: Duyanları şaşırtan sonuç - Resim: 7

SON ANKETLER NE DİYOR?

ORC Araştırma'nın dün açıkladığı ankete göre 2018 seçimleriyle kıyaslandığında AKP yüzde 10.6, oy kaybederken, MHP yüzde 4,9 oy kaybetti. CHP yüzde 0,9, İYİ Parti ise yüzde 9,1 oy artışı yaşadı. Bu sonuçlara göre; Cumhur İttifakı yüzde 15.5 oranında düşüş yaşarken, Millet İttifakı yüzde 10 oranında artış gösterdi. 

MAK'IN SON ANKETİ

MAK Araştırma'nın paylaştığı son ankete göre; AKP'nin oyları Ocak 2022'de 30,1 seviyesindeyken partinin 2023 Ocak performansı ise, 34,3. CHP'nin geçen yılın ilk ayında oy oranı 23,1 iken bu yılın ocak ayındaki oranı ise 25,0.  İYİ Parti de bir yıllık performansı artışta olan partilerden. Geçen yılın ilk ayında aldığı oy 14,3 seviyesindeyken 2023 Ocak'ta ise 15,6.

AKP'YE EN YAKIN ŞİRKET OPTİMAR

AKP'ye en yakın anket şirketi olan Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, AKP’nin oranının yüzde 41,1 olduğunu söyledi. CHP’nin yüzde 23,6 dolaylarında olduğunu vurgulayan Daşdemir, diğer partilerin yüzdelerini de şöyle paylaştı:

AKP'li isim canlı yayında Erdoğan'ın masasındaki son anketi açıkladı: Duyanları şaşırtan sonuç - Resim: 8“HDP yüzde 9,8, İyi Parti yüzde 8,1, MHP yüzde 8, Zafer Partisi yüzde 2,3, Memleket Partisi yüzde 1,2, Deva Partisi yüzde 1,1, Saadet Partisi yüzde1, Gelecek Partisi yüzde 0,9, Büyük Birlik Partisi yüzde 0,8, Yeniden Refah Partisi yüzde 0,7, Türkiye Değişim Partisi yüzde 0,5, Vatan Partisi yüzde 0,4…”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.01.2023 17:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol