Erdoğan ve Putin ne konuştu, Putin Erdoğan görüşme maddeleri

Son dakika gelen haberlere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, bir buçuk yıl sonra ilk kez yüz yüze görüştü. Yaklaşık 3 saat süren görüşmenin ardından Erdoğan ve Putin'den ilk mesajlar geldi. Görüşmenin ardından vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin ne konuştu? 29 Eylül Çarşamba Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile ne görüştü? Konuşma, görüşme maddeleri açıklandı mı? merak etti. İşte detaylar...

29 Eylül 2021 Çarşamba 19:02
Erdoğan ve Putin ne konuştu, Putin Erdoğan görüşme maddeleri

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin konuşması gündemde yer alan konuların başında geliyor. Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile ne görüştü, ne konuştu, yeni kararlar alındı mı? gibi soruların cevaplarını merak ediyor. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin ne konuştu? 29 Eylül Çarşamba Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile ne görüştü? 


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE PUTİN GÖRÜŞTÜ MÜ, NE KONUŞTU?

Kırım gerginliğinin gölgesinde geçen ve yaklaşık 3 saat süren Soçi Zirvesi'nden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den olumlu mesajlar geldi. Erdoğan, "Mevkidaşım Putin ile verimli bir görüşme gerçekleştirerek Soçi'den ayrıldık." derken, Putin, "Çok yararlı ve kapsayıcı geçti, temasta olacağız" yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, bir buçuk yıl sonra ilk kez yüz yüze görüştü. Yaklaşık 3 saat süren görüşmenin ardından Erdoğan ve Putin'den ilk mesajlar geldi. 

"VERİMLİ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mevkidaşım Putin ile verimli bir görüşme gerçekleştirerek Soçi'den ayrıldık" ifadelerini kullandı.

"TEMASTA OLACAĞIZ"

Putin, görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaret için teşekkür ederek, "Görüşme çok yararlı ve kapsayıcı geçti. Temasta olacağız" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'IN KIRIM MESAJI NEYDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu'ndaki konuşmasında, Rusya tarafından ilhak edilen Kırım mevzusuna değinmiş ve "İlhakını tanımadığımız Kırım dahil, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunmasına önem veriyoruz. Kırım Tatarlarının haklarını korumak için daha fazla çaba göstermemiz gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.09.2021 19:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol