Erdoğan ve Bahçeli'nin HDP Planı İfşa Oldu!

Önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP'yi kapatmaya yönelik söylem ve girişimlerine çarpıcı bir değerlendirme yapıldı.

28 Ocak 2021 Perşembe 09:25

24. Dönem CHP Milletvekili, Gazeteci Mustafa Balbay, AKP ve MHP'nin son günlerde HDP'ye yönelik çıkışlarının arkasında siyasi kazanım çabası olduğunu söyledi.

İşte katıldığı canlı yayında bu girşimin detaylarını anlatan Balbay'ın o açıklamaları:

AKP'nin HDP'ye yönelik planı her seçim öncesi ve sonrası değişti. 1984'ten bu yana toplam dokuz kez eve dönüş yasası olarak adlandırılan ve terör örgütlerinde katliamlara bulaşmamış üyelerin topluma kazandırılmasını amaçlayan yasalardan ikisini AKP çıkardı. Terörü bitireceğiz demişlerdi. Hatta 2014'dekini öyle bir iddiayla çıkardılar ki teröre silah bıraktıracaklardı, CHP de o dönem buna destek vermişti zaten. AKP'nin Kürt sorununa, HDP konusuna bakışını alt alta koyacak olsak elli farklı duruş görürüz.
Bugün HDP konusunda yaşananlara gelince AKP ve MHP HDP için adeta yüksek iktidar mahkemesi kurmuş durumda. HDP'yi kapatsak mı işimize yarar kapatmazsak mı işimize yararı tartışıyorlar ve buna karar vermeye çalışıyorlar kendi aralarında. Kapatmayıp teröre bulaşmış şekilde göstererek onu İyi Parti ve CHP'ye yamarsak mı daha etkili olur ve bu işten faydalanırız yoksa kendilerine 'havuç siyaseti' uygulayarak bir dizi vaadlerde bulunup arka planda desteğini çekersek mi yararımıza olur gibi bir dizi politikayı görüşmekteler. İnanın şu an tüm bunlar hatta daha fazlası masada hararetle tartışılmakta.

ASIL DERTLERİ HDP'DEN NASIL YARARLANIRIZ...

Bu ülkenin iç barışı bu kadar kolay heba edilmemeli. Bu ülkenin iç barışı ile ilgili bu kadar önemli bir konu iç çekişmelere ve iki ortağın kamuoyuna yansıyan yüzü haline getirilmemeli ama durum bu şu anda. Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında hukuki olan mı, topluma yararlı olan mı, iç barışa yararlı olacak olan mı diye bir tartışma yok, dediğim gibi onların asıl derdi hangisi işimize yarar sorusunun cevabı. Edindiğim bilgilere göre AKP içindeki değerlendirmelerde göre şu görüşler öne çıkmış: "Eğer kapatacak olursak HDP'ye gidecek oyları biz alamayız, kapatırsak terör yeniden azabilir, yine kapatacak olursak çok birşey değişmez çünkü yeni bir partiyi kendi içlerinde zaten kurmuşlar."

REFORM SÖZLERİ İKTİDARA TUTUNMA ÇABASI DEMEK

Önümüzdeki seçimler mi, önümüzdeki nesiller mi ikileminde tamamen önümüzdeki seçimlere baktıklarını gösteren bir tablo bu. Bakmayın seçimlerin 2023'te yapılacağına yönelik açıklamarına. Alem sersem millet kör sanki, daha 2018 seçimlerini anımsarsanız Şubat ayında erken seçim isteyenler haindir diyorlardı, erken seçim isteyen bu ülkeye düşmandır diyorlardı sadece iki ay sonra Nisan ayında biz seçime gidiyoruz dediler. Önceki seçimler de yine öyle olmuştu. Yani şu anda kendilerini sağlamda görecekleri zaten reform sözleri de buna yönelik çünkü reform aslında iktidara tutunma reformu dolayısıyla kendilerini sağlama aldıkları an seçimi yapmayı amaçlıyorlar.

İYİ PARTİ OPERASYONU...

Ayrıca yüzde 50'ye ulaşmanın hiç de kolay olmayacağını artık çok net şekilde gördükleri için yüzde 40 olarak bunu nasıl sağlayabilirizin yöntemleri de tartıştıkları konular arasında. Siyasi partiler yasasında değişiklikler yaparak yeni kurulan partileri seçime sokmamak, İyi Parti'yi yanlarına çekebilmek ya da en azından Millet ittifakının dışında tutmak gibi arayışlarda yine sözkonusu. Erdoğan artık ülkeyi yönetmeyi bıraktı, siyaseti ve CHP'yi yönetmeye başladı. Sebebi de yaşanan gerçekleri gizlemek

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.01.2021 09:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol