Erdoğan'ın Olağanüstü Toplantısının Sebebi Belli Oldu

AKP'de sürprizin toplantının sebebi belli oldu. Toplantıda AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlardaki kalabalığın azlığından yakındığı ve memnuniyetsizliğini ifade ettiği ortaya çıktı.

25 Ağustos 2022 Perşembe 07:31
Erdoğan'ın Olağanüstü Toplantısının Sebebi Belli Oldu

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kurmaylarını olağanüstü toplayarak yaptığı toplantının detayları gün yüzüne çıkmaya başladı.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre kurmaylarıyla “gündem dışı” görüşmesi kulislerde “seçim hazırlığı” olarak nitelendirilirken AKP sözcüsü Ömer Çelik ise “Partinin seçim beyannamesi üzerindeki çalışmaların değerlendirildiğini” açıkladı. 

"ANKETLERDEN MEMNUN DEĞİLİM"

TBMM’nin kapanmasıyla Erdoğan, başta Ordu, Çorum ve Manisa gibi illerde mitingler düzenledi. Erdoğan’ın bu mitinglerdeki kalabalığı “beğenmediği” ve kurmaylarına, “Sahada olun, 20 yıllık icraatımızda olanları anlatın” talimatını verdiği ifade ediliyor. AKP’nin İstanbul’da, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticilerinin de katıldığı “Yüz Yüze 100 Gün” programına ilişkin Erdoğan’ın “İstanbul’da gezilmedik yer bırakılmaması” talimatını verdiği de kaydediliyor. Erdoğan’ın “meydanlarda daha fazla kalabalık istediği” belirtilerken ayrıca “önüne gelen anket sonuçlarından da memnun olmadığı” dillendiriliyor. 

"DIŞ POLİTİKA OYLARI ARTIRDI AMA..."

AKP’li kurmaylar, Erdoğan’ın son günlerde dış politikada yürüttüğü görüşmeler sonrasında “partinin oylarının arttığını” savunuyor.

Ancak bu artışın “Erdoğan’ın istediği düzeyde olmadığını” belirtiyor. Bununla birlikte AKP’nin 2023 seçimlerinde sahada en fazla zorlanacağı konulardan birinin de “ekonomi yönetiminin olacağı” ifade ediliyor. Kurmaylar, “Ekonomide yapılmak istenenleri vatandaşlara anlatmamız lazım eğer anlatamazsak partinin seçimlerdeki oy oranında düşüş yaşarız” değerlendirmesini yapıyor. 

İL BAŞKANLARI VEKİL OLACAK

Partide, 2023 seçimlerinde 30’un üzerindeki mevcut il başkanının milletvekili adayı yapılacağı da ifade ediliyor. Bu kapsamda, AKP’de bir liste çalışmasının olduğu, Erdoğan’ın bu konuda bilgi aldığı kaydediliyor. 

DİYANET'TEN SONRA ŞİMDİ DE BAKANLIK: EV EV GEZİN

Öte yandan Diyanet’in müftülere ‘seçim için ev ev gezin’ talimatı iddialarından sonra şimdi de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın memurlara, 81 ilde ev ziyaretleri talimatı verdiği iddia edildi. Seçim öncesi propagandaya zorlandıklarını savunan memurlar, uygulamaya tepki gösterdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.08.2022 07:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol