Erdoğan İçin Felaket, 16 Puan Farkla Kaybediyor...

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliğini içeren genel seçimlere bir yıldan az bir süre kala kamuoyu yoklamaları dikkat çekmeye devam ediyor. MetroPOLL Şirketinin yaptığı son araştırmada, Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş'ın aday gösterilmesi halinde AKP'li Erdoğan'a 16 puan fark attığı ortaya çıktı.

01 Ağustos 2022 Pazartesi 14:13
Erdoğan İçin Felaket, 16 Puan Farkla Kaybediyor...

MetroPOLL Anket Şirketinin Temmuz ayı araştırmasının sonucunda da AKP ve ortağı MHP'ye ekonomi başta olmak üzere hemen her alan desteğin ciddi şekilde azaldığı gözlendi.

Araştırmaya göre Recep Tayyip Erdoğan, üç muhalif adayla yarıştığı ilk turu birinci olarak tamamlamasına rağmen aldığı oy yüzde 40'ın altında çıktı. Erdoğan ikinci turda ise beş adayın da gerisinde kaldı. Erdoğan'a en büyük farkı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş attı. Yavaş, aday gösterilmesi halinde Erdoğan'ı 16 puan farkla geride bırakıyor. Erdoğan, diğer dört aday karşısında da yüzde 42.7'lik oranı aşamıyor.

Araştırma senaryo bazlı gerçekleştirildi ve ilk turda Erdoğan'ın karşısına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Lideri Meral Akşener ve HDP adayı aynı anda çıkarıldı. 

Birinci turda Erdoğan yüzde 38.8, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 22.3, Meral Akşener yüzde 18, HDP adayı ise yüzde 10 aldı. 

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın da aday olması halinde oy oranı yüzde 10.5 olarak gerçekleşiyor. Bu durumda da Erdoğan'ın oyu yüzde 38'e inerken Kılıçdaroğlu'nun oyu yüzde 30'a çıkıyor.

İkinci turda ise Erdoğan olası adayların tümünün gerisinde kalıyor. Buna göre 
Erdoğan ve Mansur Yavaş yarışırsa, Erdoğan yüzde 37.7, Yavaş yüzde 53.9 alıyor. Arada 16 puan fark var. 

Erdoğan ve Ekrem İmamoğlu yarışırsa, Erdoğan yüzde 42.3, İmamoğlu yüzde 48.6 alıyor. 

Erdoğan ve Akşener yarışırsa, Erdoğan yüzde 42.3, Akşener yüzde 46.4 alıyor. 

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yarışırsa, Erdoğan yüzde 42.7, Kılıçdaroğlu yüzde 45.4 alıyor. Kararsızların ve diğerlerinin toplamı yüzde 11.9 oluyor.

Sonuçlar, AKP'li Erdoğan açısında 'felaket senaryosu' olarak nitelendi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.08.2022 14:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol