ERDOĞAN'I ÖYLE BİR YERDEN VURDU Kİ...

CHP'nin en aktif milletvekillerinden biri olan Muharrem İnce, 'Kudüs kırmızı çizgimizdir' diyen Erdoğan'ı yine sert bir dille eleştirdi. İnce, " Dünyada Yahudi Cesaret Ödülü alan tek Müslüman Recep Tayyip Erdoğan’dır" dedi.

10 Aralık 2017 Pazar 22:37

İnce partinin Yalova kongresine katıldı. Dünyada ve özellikle Türkiye'de ana gündemin Kudüs olduğunu belirten İnce, " Bugünlerde devletin tepesi İsrail ve Kudüs diye bas bas bağırıyorsa bilin ki ülke soyuluyordur. Bu bir cambaza bak durumudur" dedi.
İşte İnce'nin sözleri:
“ İsrail’de nükleer enerji kapasitesi nedir diye Birleşmiş Milletler’de soru soruldu oylamada bunlar çekimser oy verdiler. Hüseyin Çelik milli eğitim bakanıyken 60 bin okula yazı yazdı, ‘İsrail, mallarını boykot etmeyin’ diye. Dünyada ‘Yahudi Cesaret Ödülü’ ya da diğer adıyla ‘Davut Yıldız’ı alan tek Müslüman Recep Tayyip Erdoğan’dır. 'Suriye sınırındaki mayınlı arazileri İsraillilere mi vereceksiniz siz?' dediğimizde, bize ‘Yahudi düşmanı’ diyorlardı. Kürecik’te neyi koruyor o radarlar, İsrail’i mi koruyor? Hala bunun cevabını vermiş değiller. Mavi Marmara’yla ilgili söyledikleri neydi? Son geldiği noktaya bakın. En sonda ne dedi? ‘Bana mı sordunuz giderken?". Peki sen, İsrail’in başkentinin Tel Aviv olduğunu bilmiyor musun da Mavi Marmara’yla ilgili yaptıkları anlaşmaları bir Ankara’da imzaladılar bir de Kudüs’te imzaladılar? O imzayı atarken, aklın neredeydi senin? Bilmiyor muydun, oranın başkentinin Tel Aviv olduğunu?”

OLAY SURİYE KAYNAKLI...

İsrail’le ilgili yaşanan sıkıntının Suriye politikasıyla doğrudan ilgili olduğunu savunan CHP'li İnce, “Filistin’e destek olan bir Suriye vardı; ama Recep Tayyip Erdoğan’ın, Davutoğlu’nun da katkılarıyla Suriye’nin canına okudular. Dolayısıyla Suriye, İsrail’le ilgilenemez bir noktada olduğu için bugün İsrail, bu kadar güçlü hissediyor kendini. Yanlış Suriye politikalarının sonucu, yanlış Filistin politikasını da doğurdu beraberinde” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.12.2017 01:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol