Erdoğan'a Bir Daha Oy Vermem Diyenlerin Sayısı Rekor Yaptı!

Son seçim anketleri hızla açıklanmaya devam ederken artık Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isiminin oy getirmediği ortaya koyuldu. Yöneylem Araştırma Erdoğan’ı hüsran edecek sonucu açıkladı.

22 Şubat 2022 Salı 14:11
Erdoğan'a Bir Daha Oy Vermem Diyenlerin Sayısı Rekor Yaptı!

Elektrik, doğalgaz faturalarının kabarıklığı gıda ve akaryakıt fiyatlarına durmadan gelen zamlar son seçim anketlerine göre AK Parti’nin oy oranlarını tükettiğini gösterirken artık Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan tutumun da değiştiği ortaya koyuldu.

AK Parti’nin oy oranın her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan güvenden geldiği iddia edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da artık vatandaşın gözünden düştüğü gözlemlendi.

Yöneylem Aratırma tarafından yapılan ankete göre partisinden bağımsız bir şekilde vatandaşa “Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olması durumunda Recep Tayyip Errdoğan’a oy veririr misiniz? sorusu soruldu.

Geçtiğimiz yıllarda bu anket sorusuna genelde AKP’nin aldığı oy oranından daha çok olumlu cevaplar alınırken bu seçim anketinde AK Parti’nin oy oranına yakın bir olumlu cevap verildi. 


ERDOĞAN’A "KESİNLİKLE OY VERMEM" DİYENLER YÜZDE 50’NİN ÜSTÜNDE

4-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Siyaset Paneli Ocak 2022 araştırmasına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "kesinlikle oy veririm" diyenlerin oranı yüzde 32.2’de kalırken "kesinlikle oy vermem" yüzde 55,6 oranında kaldı.

Kararsız kalanların sayısı yüzde 9,8 iken "oy kullanmam" diyenlerin sayısı yüzde 2.4 olarak ölçüldü

MUHALAFETİN ADAYI KİM OLACAK?

Öte yandan Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP'nin sık sık Haziran 2023'te yapılacağını söylediği seçime bir buçuk yıldan az kala kamuoyunun gözü, muhalefetin adayının kim olacağına çevrildi.

Bazı anketlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başta olmak üzere birçok ismin adı öne çıkıyor.

Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili son açıklamasında birlikte hareket ettikleri beş muhalefet partisinin genel başkanının teklif etmesi durumunda cumhurbaşkanı adaylığını kabul edeceğini söyledi. İmamoğlu ve Yavaş'ın belediye başkanlığı görevlerine devam edeceğini kaydetti.

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki yazısında bu çıkışın AKP içerisinde nasıl yankı bulduğunu aktardı. Meclis'te konuştuğu gazeteci ve siyasetçilerin şu yorumları yaptığını söyledi: 

"1 - Bir bölümü, ‘Ben zaten böyle bir çıkış bekliyordum’ dedi.    

2 - ‘Bir süredir zaten dile getiriyordu’ diyenler oldu.        

3 - ‘Sürpriz değil. Zaten bir süredir ben adayım diyordu’ diyenler çoğunluktaydı.        

4 - Kimi milat verdi. CHP’li Bülent Kuşoğlu’nun açıklaması ile Kılıçdaroğlu’nun adaylık sürecini başlattığını söyledi.      

5 - Hani 6 lider Parlamenter Sistem’e dönüş için bir araya gelmişti? Hani öncelikleri kimin cumhurbaşkanı olacağı değil, sistem konusuydu? Daha baştan samimi değiller."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.02.2022 14:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol