ERDOĞAN 2019'UN YOLUNU 'ONUNLA' ÇİZDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019' başarı için gerekli olan kriteri açıkladı! Yaptığı çağrı tartışma yarattı...

25 Temmuz 2017 Salı 22:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son günlerde yeni müfredatla birlikte gündeme gelen 'cihat tartışması' için "Cihat nefisle mücadeledir. Nefisle mücadele edebiliyorsak, işte cihat odur. 2019'da ancak bu şekilde arzu ettiğimiz başarılara ulaşabiliriz" diyerek cihat kavramını savundu. 

SEÇİM İÇİN CİHAT ÇAĞRISI MI? 

Erdoğan'ın açıklamasındaki "2019'da ancak bu şekilde arzu ettiğimiz başarılara ulaşabiliriz" ifadesi dikkat çekti. 2019'da Türkiye'nin önünde üç seçim bulunuyor. Hem genel seçimler hem de cumhurbaşkanlığı seçimleri 2019'da gerçekleşecek. Öte yandan yerel seçimler de bu tarihte yapılacak. Erdoğan'ın hem cihat kavramını savunması hem de 2019 tarihi için bu kelimeyi kullanması akıllarda soru işaretleri yarattı. 

'LANETLİYORUM'

Erdoğan'ın sözleri 2019 seçimleri için açık bir cihat çağrısı olarak yorumlandı. Erdoğan'ın cihat çağrısı yaptığını savunan hukukçu Ömer Faruk Eminağaoğlu "Utanmayıp sıkılmadan cihadı reddetmeyen Erdoğan'ı kınıyorum" diyerek tepkisini dile getirdi. Eminağaoğlu, Erdoğan'ın diliyle konuşmak gerekirse 'Lanetliyorum' ifadesini kullandı. 


Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde; 

Son günlerde cihat cihat diye bir şeyler geçiyor. Cihat elinde silahla dolaşmak değildir. Cihat nefisle mücadeledir. Nefisle mücadele edebiliyorsak, işte cihat odur. 2019'da ancak bu şekilde arzu ettiğimiz başarılara ulaşabiliriz. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol