ENSAR VAKFI YÖNETİCİSİNİ HAKİM YAPTILAR!

Adalet Bakanlığı’nın avukatlıktan hâkimliğe geçiş sınavında AKP’lileri hâkim yapmasıyla ilgili her gün yeni bir skandal daha ortaya çıkıyor…

05 Mayıs 2017 Cuma 00:52
ENSAR VAKFI YÖNETİCİSİNİ HAKİM YAPTILAR!

Hâkim olarak alınan bin 341 kişi arasında 45 çocuğun cinsel istismara uğradığı ve bu ahlaksızlığın üzeri AKP eliyle örtülen Ensar Vakfı’nın Ankara Şube Başkanı olan Ercan Poyraz’ın da olduğu ortaya çıktı.

Bu da Ensar adaleti

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ’ın haberine göre, Adalet Bakanlığı, geçen ay mülakatla avukatlıktan hâkimliğe binin üzerinde kişi aldı. Bunlar arasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın özel kalem müdürü, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün Saray’da çalışan kızı da yer almıştı. Ayrıca CHP’li Barış Yarkadaş, çok sayıda AKP’li teşkilat yöneticisinin avukatlıktan hâkimliğe alındığını duyurmuştu. ‘Partili yargı’ eleştirilerine neden olan alımlara kamuoyunda tepkiler sürerken, listeden dikkat çeken yeni isimler çıktı. Bunlardan biri de Ensar Vakfı Ankara Şube Başkanı, Avukat Ercan Poyraz oldu. Kazananlar listesinde adı yer olan Poyraz, Ensar Vakfı’nın yöneticiliğini yaparken düzenlediği panellerde çok sayıda AKP’li bakanı ve milletvekilini davet etmişti. Vakfın Ankara yönetiminde halen iki AKP’li vekil de yer alıyor.

“Partili yargı sistemi”’
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ensar Vakfı’ndan yapılan atamaya sert tepki gösterdi. AKP’nin 15 yıllık iktidarı boyunca yargıyı siyasallaştırmak ve arka bahçesi yapmak için elinden geleni yaptığını kaydetti. 2010 referandumunda iktidarın yargıyı FETÖ’ye teslim ettiğini, bunun sonucunda 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığını vurgulayan Emir, bundan ders çıkarmayan iktidarın şimdi de KHK ile hâkimlik sınavındaki 70 puan sınırını kaldırdığını anımsattı. Yargıda kadrolaşmak için bunun yapıldığının altını çizen Emir, “Bunu, hak edenlerin hakkını yiyerek yapıyorlar. Yargıyı her zaman yaptıkları gibi siyasallaştırmaya, partili yargı haline getirmeye devam ediyorlar” ifadesini kullandı.

30 yeni AKP’li hâkim

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AKP üyesi olup hakim yapılan 30 yeni isim daha açıkladı. 24 Nisan’da atanan bin 341 hakimin yüzde 90’ının AKP’nin il ve ilçe teşkilatlarından seçildiğini belirten Yarkadaş, yeni listede örneğin Cumhurbaşkanlığı Hukuk Başdanışmanı Ahmet Karayiğit’in kızı Avukat Sevcan Karayiğit’in de yer aldığını kaydetti.

Yarkadaş’ın açıkladığı diğer isimler şöyle:

FurkanBarutçu: AKP Sultanbeyli İlçe Kurucu Başkanı – İlyasDemircan: AKP Balıkesir İvrindi İlçe Başkanı – YadigarDemircan: AKP Balıkesir İvrindi İlçe Başkanı’nın eşi, AKP Kadın Kolları üyesi – SerkanBaşok: Mehmet Özhaseki’ye takipsizlik kararı veren Kayseri Başsavcısı Mehmet Siyami Başok’un yeğeni – AhmetEmreArıkan: AKP Denizli İlçe Yönetim Kurulu Üyesi – AslıArslanhan: AKP Kocaeli Çayırova İlçe eski yöneticisi – NahideHakan: AKP Van Kadın Kolları Başkanı – Bekir Yıldız: AKP milletvekilinin yeğeni ve AKP üyesi – NecdetTarhan: AKP Van Edremit Encümen adayı – AçelyaKahya: AKP Giresun il yönetim kurulu üyesi – EthemBaşer: AKP Giresun il yönetim kurulu üyesi – CemalYayla: AKP Giresun üyesi – ÖmerFarukYanık: AKP Giresun Görele üyesi – İpekKışlalı: AKP İzmir Karabağlar ilçe yöneticisi – EmrahGürger ve eşi ÖzlemGürger: AKP’ye yakınlıklarıyla biliniyor – YavuzErtugay: Erzurum Ersılader Başkanı (Akp’ye yakın dernek) – AlpaslanGüzel: AKP Kaman eski ilçe başkanı – NeşeArısoy: AKP Adana Kadın Kolları Başkanı – ÖmerÇağlar: AKP Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi – MahmutÇakmak: AKP Adana il disiplin kurulu üyesi – AslıÇetinTurpçu: AKP Adana Milletvekili adayı – EsraIşılSağlam: AKP Adana üyesi – HüseyinÇamlı: AKP Adana üyesi – PelinBurçinDilmen: AKP Adana üyesi – MustafaKilitçi: AKP Adana üyesi – AdemMetik: AKP Adana üyesi – Adem Yıldırım: AKP Van İl Başkan Yardımcısı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.05.2017 03:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol