Enflasyon Açıklandı, Yurttaşların İsyanı Gündem Oldu!

Enflasyon Araştırma Grubu'nun 'yıllık enflasyon yüzde 82' dediği Türkiye'de TÜİK rakamı yüzde 30 olarak açıkladı, hergün zamlarla hayatı çekilmez hale gelen yurttaş ise bakın nasıl isyan etti?

03 Ocak 2022 Pazartesi 15:20
Enflasyon Açıklandı, Yurttaşların İsyanı Gündem Oldu!

Gün geçmiyor ki zamlar gelmesin ama Enflasyon Araştırma Grubu'nun yüzde 82 olarak açıkladığı yıllık enflasyon rakamını TÜİK yüzde 30'lar seviyesinde tuttu. Memur ve emekli zamları da bu doğrultuda yapılınca yurttaşlar isyan etti.

Ankara’da işsiz olduğunu ve cebindeki bozuk paraları gösteren bir yurttaş; doğal gaz, elektrik ve akaryakıta yapılan zamlar için “Ödeyemediğim halde bir de zamma giriyor. Birikmiş dört-beş tane faturam var ödeyemiyorum. Cebimde beş kuruş param yok” dedi. Bir başka vatandaş da elektrik faturalarında kademeli tarife sistemine geçilmesine tepki göstererek, “Lanet olsun kademelisi de kademesizi de batsın” diye konuştu.

Yeni yıla girerken; konutlarda kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 25, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 15, elektrik üretimi haricinde kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 50 oranında artış yapıldı. Ayrıca; motorinde 1,29, benzinde 0,61, LPG’de 0,78 TL/LT zam yapıldı.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan Ankaralı bir yurttaş zamlar için “Vatandaştan alıyorlar, geri veriyorlar, geri alıyorlar, dalga geçiyorlar” dedi.

Bir başka yurttaş ise kademeli sisteme tepki göstererek, "Ben zaten evde doğal gazı yakamıyorum. Mümkün olduğu kadar az yakıyorum. Şimdi elektriği de kullanamayacağım. Doğal gazı kullanamayacağım. Aç kalacağız. Bütün Türkiye toplumu açlıkla imtihan ediliyor. Şu anda Türkiye’de yaşanan satılacak bir şey kalmadığı için, insan emeğini alabildiğine ucuzlatacak ve pazarlayacaklar. Lanet olsun kademelisi de kademesizi de batsın. İnsanlar ne kademelisini ne kademesizini karşılayacak durumda değil zaten. Bunlar aldatmacadan başka bir şey değil" diye konuştu.

"ZAMSIZ OLUR MU UÇAK ALACAK, SONRA KATAR'A GİDECEK"

İşsiz olduğunu söyleyen bir vatandaş da cebindeki bozuk paraları göstererek, "Ödeyemediğim halde zamma giriyor. Birikmiş dört beş tane faturam var ödeyemiyorum. Cebimde beş kuruş param yok" sözleriyle isyan etti.

Başka bir yurttaş "Olmaz. Millet zaten ekmeği, simidi bulamıyoruz. Ne bu yani her gün zam her gün böyle bir şey olur mu? Mehmet Cengiz’e beş yüz trilyon lira vergisini affediyor. Esnafın vergisini affedecek. Mehmet Cengiz’in zaten var" sözleriyle tepkisini dile getirirken bir yurttaş da "Zamsız olur mu uçak alacak 13 uçağı varmış 15’e çıkaracak. Sonra da Katar’a gidecek" dedi.

Bir başka Ankaralı, “Daha bunlar bizim iyi günlerimiz. Şu pandemi bitsin, burada her gün olay çıkar. Erbakan döneminde bile burada millet isyan ederdi, yüzde 100 zam verirdi. Zengin  çok zengin, fakir çok fakir. Bir otobüslere binin, millet patlayacak bomba gibi” diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.01.2022 15:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol