'DÖNEM VATANI KURTARMAK DÖNEMİDİR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında yaptığı açıklamada gündeme dair sıcak açıklamalarda bulundu.

24 Nisan 2018 Salı 13:51

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında yaptığı açıklamada "Ben mevlisi savunuyornum onlar tek adamı..." 

Benim derdim ülkem vatanım. Vatanımda herkesin huzur içinde yaşamasını istiyorum. Biz geniş bir ittifakı kurmak zorundayız. Cumhuriyetin kuruluşunda hangi değerler savunulmuşsa aynı değerleri savunmak zorundayız. 

Devleti kirlettiler adaleti kirlettiler. Dönem sen ben dönemi değil. Dönem vatanı kurtarmak dönemidir. Huzur için demokrasi için kimler bir araya geliyorsa bunlara dikkat etmek zorundayız. 

Hazidan ayında hepimize görev düşüyor. Yaz geldi tatile diğeceğiz böyle bir lüksümüz yok. Sandığa gidip onurumla gururumla sandığa gittim demeli. Haziran ayı karanlığın az aydınlığın fazla olduğu bir aydır. Haziran ayı diktatörlerin gideceği aydır. 

İbrahim Kaboğlu'nun ders vermesini engellediler. Anayasa hukukçusu olan Kaboğlu'nun konuk profösör olarak görev yapması engellenmiştir. 

İbrahim Kaboğlu kimdir?

İbrahim Kaboğlu, anayasa hukuku profesörü olup, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde görev yaptı. Başta Fransa olmak üzere Avrupa’nın değişik üniversitelerinde, “konuk öğretim üyesi” olarak ders, konferans ve seminerler verdi. İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanlığı (1998-2001), Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurucu Başkanlığı (2001-2005) ve Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu Başkanlığı (2003-2005) görevlerini yürüttü. Uluslararası Anayasa Hukuku Derneği Yürütme Komitesi üyeliği (2004-2010) yaptı. Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayımlanan 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Kaboğlu, en son Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütüyordu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol