'DOKTORA DAYAĞIN NEDENİ AKP'DİR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sağlıkta dönüşüm politikası hastaları ve doktorları hasım haline getirmiştir" dedi.

24 Nisan 2012 Salı 14:08
'DOKTORA DAYAĞIN NEDENİ AKP'DİR'

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:
"Kaygıyla izliyoruz ki, Türkiye gittikçe derinleşen ve genişleyen bir kavga ve tahammülsüzlük ortamını yaşamaktadır. Huzursuzluk ve memnuniyetsizlik hali her alana sıçramış, her kesime ulaşmıştır. 
AKP hükümeti geçmişe saplandıkça, geçmişle yüzleşmeyi her şeyin önüne koydukça milletçe gelecek tasavvurlarımız yara almakta, yönsüz ve idealsiz kalan toplumsal yapı birbirine düşmekten kurtulamamaktadır.
Gaziantep’te bir doktor kardeşimizin hunharca ve alçakça katledilmesinin sebeplerini de bu karanlık iklimde aramak lazımdır.
Özellikle son zamanlarda, sağlık çalışanlarının maruz kaldıkları olumsuzlukları esefle ve üzüntüyle izlediğimizi yeri gelmişken ifade etmeyi bir zorunluluk olarak görüyorum. Doktorlarımızın ve sağlık görevlilerinin karşılaştıkları kaba ve vahşi saldırıları buradan şiddetle kınıyorum.
Bu ibretlik vaka AKP’nin sağlık politikalarının eseri ve az önce de vurguladığım anlam bunalımının hazin bir örneğidir.
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan bir doktorumuzun da, bölücülüğün Meclis uzantısı bir partinin milletvekili tarafından şiddete maruz kalmasını da nefretle telin ediyorum.
Taşıdığı milletvekilliği görevini içine sindiremeyen ve layıkıyla benimsemeyen bu çürümüş şahsın, yalnızca mesleğini yapmakla meşgul olan bir kardeşimize el kaldırmasının ve dağdaki arkadaşları gibi vahşiyane bir tutum içinde hareket etmesinin karşılıksız bırakılmamasını temenni ediyorum.
Bu olay, kimi zaman polise tokat atan, kimi zaman da doktora saldıran bu zihniyetin besin kaynağının ne olduğunu açıklıkla göstermiştir. Bu anlayışın, dağdaki eşkıyalıkları yetmiyormuş gibi, kamuya ait yerlerde görev yapanlara el kaldırmaları ve darp etmeleri insanlığın neresinde bulunmaktadır?
Türkiye Büyük Millet Meclisi bu saldırgana duyarsız kalmamalı, hukuk bu çapulcunun yakasını bırakmamalıdır.
Şayet önlem alınmaz, gerekli tedbirlerde gecikme yaşanırsa; önüne gelen milletimize hizmet ve yardımla meşgul olan çalışanlarımıza orman kanunlarını uygulayacak ve bunu da kendilerinde hak olarak görecektir.
İşin bir diğer boyutunda AKP’nin iftiharla propagandasını yaptığı sağlık alanındaki problemler yumağı yer almaktadır.
İktidarın sağlık alanında çizdiği pembe tablolar, gerçekle bağdaşmayan sanal başarı hikâyeleri, doktor-hasta ilişkisini zedelemiş ve bunların birbirine düşmesine kapı aralamıştır.
Görülmektedir ki, sağlık politikalarında iddia edilenle var olan arasındaki uçurum her geçen büyümektedir. Hükümetin “Sağlıkta Dönüşüm Projesi”, vatandaşımızın gözünü boyamak için uydurulmuş temelsiz ve içi boş bir adımdır.
AKP’nin politika tercihi, doktorları zan ve töhmet altında bırakan yaklaşımı, sağlık hizmeti verenlerle hastaları ve yakınlarını birbirine hasım haline getirmiştir.
'SURİYE'YE MÜDAHALENİN ALT YAPISINI OLUŞTURUYOR'
AKP hükümetinin dış politika alanındaki savrulmaları ve sürekli kriz üreten zihniyeti her gün aşama kaydetmektedir.
Başbakan Erdoğan gittiği her yerde, konuştuğu her platformda takılmış plak gibi Suriye’yi diline dolamakta, bu ülkeye yönelik muhtemel bir müdahalenin alt yapısını oluşturmaya çabalamaktadır.
Hatta bu konuda öyle bir noktaya gelmiştir ki, sınır ihlallerinden dolayı NATO Anlaşması’nın beşinci maddesini taraflara hatırlatarak, Suriye’yi hedefine alan bir girişim için adeta çağrıda bulunmaktan kaçınmamıştır."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol