ÇOK KIZDI, ÇOK...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, Türkiye eleştirilerine sert çıktılar. Erdoğan bakın kime 'Benim için bitmiştir' dedi?

04 Ekim 2014 Cumartesi 11:02
ÇOK KIZDI, ÇOK...

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını Sultanahmet Camii'nde kıldı. Cami çıkışı gündeme gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye ile ilgili eleştirilerine sert yanıt verdi. Erdoğan, "Biden benim için böyle ifadeler kullanmışsa Biden benim için tarih olur. Sayın Biden, Harvard'da böyle bir şey söylemişse bizden özür dilemelidir." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Barışa ve insanlığın içinde olduğu sıkıntıların aşılmasına vesile olmasını istiyorum. Bölgenin sıkıntıları çok açık net ortada. Bu vesileyle bu bayramı bayram gibi yaşamayı rabbimden niyaz ediyorum. Ne yazık ki islam dünyası son yıllarda kimliğiyle uyuşmayan bir tablo yaşıyor. Müslüman müslümanı öldürüyor. Allahuekber nidalarıyla insanların öldürülmesi kabul edilir değil. Bunun dinimizde yeri yok. Tüm bu gelişmelere karşı Türkiye Cumhuriyeti olarak bizler tedbirlerimizi almış bulunuyoruz. Uluslararası bazda da hazırlıklarımızı yaptık, yapıyoruz ve yol haritasını takip ediyoruz.

Her şeyden önce onların kılına herhangi bir şeyin gelmesi üzerine atacağımız adımlar malumdur. O andan itibaren her şey değişir. Bu konuya yönelik bir şey daha söylemem gerekir. BM'de de, Genel Kurul'da da aynı şeyleri söyledim. 3 şey yerine gelmedikçe bu tür koalisyonun içinde yer almayız

1 - Uçuşa yasak bölge

2. Güvenli bölge, tampon değil güvenli bölgenin tesis edilmesi (Bugüne kadar 1.5 milyon insan kabul ettik, tabi nereye kadar edeceğiz.)

3. Eğit-donat prensibi (Gerek Irak gerek Suriye'deki askerleri eğitip donatmak)

Bunu da halletmek suretiyle o andan itibaren bizim etkinliğimiz çok daha farklı olacaktır. Bu işe muhalefet edenlerin yaklaşım tarzı çok önemli. Akşam farklı sabah farklı olmaz. Bunlara sessiz kalırsanız sizi tarih affetmez. Şu anda Kobani'deki gelişmelerde bir taraftan Kobani'yi ziyaret edeceksin, sonra Türkiye'ye dönüp 'Kobani zor durumda, Türkiye yardım etmiyor." diyeceksin. Peki Kobani'den kaçanlar nereye geliyor? Türkiye'ye gelmiyorlar mı? Bunları kabul etmek mümkün değil.

Bizim için IŞİD neyse PKK da odur. Çözüm sürecini bitirmek isteyenler bedelini ağır öder.

JOE BIDEN'IN AÇIKLAMALARI

Biden benim için böyle ifadeler kullanmışsa biden benim için tarih olur. Kesinlikle başta IŞİD olmak üzere bizim hiçbir terör örgütüne yardımımız olmamıştır. Bunu kimse ispatlayamaz. Biz şu anda 6 bin kişinin ülkeye girişini yasakladık. Bunları bildikleri halde Fransa dior ki 'Benden 1000 tane savaşçı orada', İngiltere diyor ki 'Benden 600 savaşçı orada' diyor. Bu açıklamalar ortada olduğu halde bizi böyel şeylerle itham etmeleri kabul edilir değil.

Sayın Biden, Harvard'da böyle bir şey söylemişse bizden özür dilemelidir."

BAŞBAKAN DA TEPKİ GÖSTERDİ

Namaz çıkışı gündeme dair değerlendirmeler de bulunan Başbakan Davutoğlu da, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in açıklamalarının sorulması üzerine şunları şöyledi: Doğrusu bu eleştiriyi kabul etmek mümkün değil. Bütün Amerikan yönetimi ve en başta Biden çok iyi biliyor ki, Türkiye 4 yıldır tek başına bütün mültecileri ağırlamaya devam ediyor. 4 yıldır yapılan uyarılar en başından dinlenmiş olsaydı, bugün bu acılar yaşanmazdı. Herkesin tarihi sorumluluğu var burada. Ama hiç bir tarihi sorumluluk taşımayan bir ülke aranıyorsa o Türkiye'dir. 1.5 milyonu aşkın mülteciyi misafir etmiştir. Hala Kobani'den gelen misafirlerimiz var. Türkiye mültecilerin etnik, mezhebi kimliklerine Türkiye bakmamıştır. Türkiye mültecileri ağırlarken kimsenin Türkiye'yi eleştirmeye hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Esas burada tarihi sorumluluğu olan ülkeler 4 yıldır bir halkın çektiği zulme sessiz kalanlardır.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.10.2014 11:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol