Çin Aşısı Çoktandır AKP'lilere Yapılıyormuş!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Çin’le sözleşmesi yapılan Covid-19 aşısının (Sinovac) Türkiye’ye getirildiğini ve 10 gündür el altından AKP’li siyasilerle yakınlarına aşı yapılmaya başlandığını iddia etti.

09 Aralık 2020 Çarşamba 14:24
Çin Aşısı Çoktandır AKP'lilere Yapılıyormuş!

Yazılı açıklama yapan Emir, Çin aşısının, dün aşı programını başlatan İngiltere’den önce Türkiye’ye getirildiğini öne sürerek, şunları belirtti:

“Çin aşısı 10 gündür Türkiye’de. Aşıyı getiren firma da her zamanki gibi yine Keymen İlaç oldu. Aşı 10 gündür el altından AKP’li siyasilere, aile dostlarına, nüfuzlu kişilere ve tanıdıklara yapılmaya başlanmış bile. Günlerdir aşının nasıl geleceğini, sözleşmenin detaylarını, aşının fiyatını soruyorduk. Bakanlık da toplumu bilgilendiriyor gibi yapıp aslında hiçbir bilgi vermiyor ve süreci kapalı bir şekilde yürütmeye devam ediyordu. Şimdi, bakanlığın süreci neden kapalı bir şekilde götürdüğü ortaya çıkmış oldu.”

DSÖ İDDİASI

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi sundu. Hastalar üzerinde denenen tedavi yöntemine ilişkin, "Tıbbi yönden birçok sakıncası bulunan algoritma, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) literatüründe bulunmazken, etik kurul onayları da alınmamıştır. Önerilen ilaçlar arasında etkinliği ve yan etkileri bilimsel açıdan tam olarak kanıtlanmamış hidroksiklorokin (klorokin), kolşisin bulunmaktadır" diyen Emir, soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:

"DSÖ’nün, klorokin ilacının Covid-19 tedavisinde kullanımını durdurmasına ve Amerikan Gıda İlaç Dairesi’nin de (FDA) yan etkiler nedeniyle ilaçla ilgili onayını geri çekmesine karşın bu ilacın kullanımı ısrarla sürmektedir. Klorokin tedavisinin, içerisinde hekim bulunmayan filyasyon ekipleri tarafından, kalbe bağlı yan etkileri açısından yeterli değerlendirme yapılmaksızın uygulanması Covid-19 hastalarında kalbe bağlı komplikasyonların gelişmesine sebep olabilmektedir.”

HASTALAR ÜZERİNDE DENEY Mİ YAPILIYOR?

“Tedavi protokolünün diğer kamu hastanelerinde de uygulanmasına yönelik baskı yapıldığı ve düzenlenen toplantılarda bazı hastane yöneticilerinin hiçbir bilimsel kanıt sunmadan '28 bin hastaya baktık, hepsi çiçek gibi oldu' gibi ifadeler kullandıkları iddia edilmektedir” ifadesini de kullanan Emir, önergesinde Sağlık Bakanı Koca'ya şu soruları yöneltti:

“Protokolle ilgili Bilim Kurulu’nun görüşü alınmış mıdır? Covid-19 hastalarına klorokin ve kolşisin ilaçları uygulanırken etik kurulu onayı ile hastaların onamı alınmış mıdır? Hastalar üzerinde deney mi yapılmaktadır? Hasta grubu özellikleri değerlendirilmiş midir? Erken ve geç dönemde yaşanan komplikasyonlar ile ölüm verileri kayıt altına alınmış mıdır?

Klorokin ve kolşisin ilaçları bugüne kadar kaç hasta üzerinde kullanılmıştır? Klorokine bağlı kardiyak ölüm sayıları bilinmekte midir? DSÖ ve FDA onayları bulunmamasına karşın hekimlere klorokin kullanmaları yönünde neden baskı yapılmaktadır? İlacın belirli miktarlarda tüketimine yönelik bir hedef mi bulunmaktadır? COVID-19 tedavisinde kullanımı için FDA onayı bulunan tek ilaç olan Remdesivir neden kullanılmamaktadır? Remdesivir’in temininde güçlük mü yaşanmaktadır?”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.12.2020 14:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol