CHP'li Vekilin Elektrik Zammına Tepkisi Gündem Oldu!

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, elektrik, doğal gaz ve akaryakıt zamlarına mum ışığında yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

02 Ocak 2022 Pazar 17:19
CHP'li Vekilin Elektrik Zammına Tepkisi Gündem Oldu!

Müzeyyen Şevkin, bugün yaptığı açıklamada, akaryakıta, elektriğe ve doğal gaza gelen zamları eleştirdi.

Şevkin, mum ışığında yaptığı açıklamada, “2018 yılında Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına seçildiğinden bugüne kadar enerji fiyatlarında yüzde 400 artış gerçekleşti. Şimdi baktığımızda yüzde 50 ile yüzde 125 arası elektriğe zam yapıldı. Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 25, sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 50 zam yapıldı” diye konuştu. Şevkin, şunları söyledi:

SON BİR YILDA 50 KEZ ZAM YAPILDI:

“Son bir yılda akaryakıt ürünlerine, elektriğe ve doğal gaza tam 50 kez zam yapıldı.

İnsanlar yeni yıla umut ile girmeyi beklerken zam şokuyla karşı karşıya kaldılar. 2022 yılının enflasyonunu düşük göstermek adına bu zam furyasını yapanlar insanları açlığa, soğuğa ve karanlığa mahkûm etmeye devam ediyorlar. Cumhuriyet tarihinin en büyük zamlarıyla karşı karşıyayız. 210 liralık bir fatura 365 liraya çıkacak. ‘Doları 18 liradan aşağılara düşürdük’ diye övünenler, marketlere zam baskınları yapanlar, bu iki yüzlülük değil mi? Siz, bu zamları yaparak vatandaşı açlığa, kara kışa mahkûm etmiyor musunuz?

VATANDAŞ HESABINI SANDIKTA SORACAKTIR:

Ama merak etmeyin, vatandaş bunun hesabını sandıkta soracaktır. Asgari ücrete yüzde 50 zam yaptığınızla övünüyorsunuz. Daha vatandaşın cebine girmeden, kaşıkla verdiğinizi kepçeyle götürüyorsunuz. Bin 500 lira ile geçinmek zorunda olan 1 milyon 700 bin vatandaşımız var. 10 milyon asgari ücretle geçinmek zorunda olan vatandaşımız var. Bu insanlar evinde nasıl tencere kaynatacağım diye kara kara düşünürken bu fahiş zamlarla nereye varacağınızı düşünüyorsunuz? Bittiniz artık, sandıkta bu fahiş zamların hesabını millet sizden soracak.”
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.01.2022 17:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol