'Bunlar Artık Yerli Ve Milli Kabzımal'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, İzmir adaylarının tanıtıldığı toplantıda hükümetin politikalarını eleştirerek 21. yüzyılda yerli ve milli otomobilden yerli ve milli kabzımallığa başladılar” dedi.

03 Mart 2019 Pazar 00:02

İYİ Parti İzmir Aday Tanıtım Toplantısı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray ve Müsavat Dervişoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Türk demokrasisi öğrenerek yürümeye devam ediyor. Siyasetin bir seviyesi var. O siyasetin seviyesinde bir şey söylenirse onlara cevap verebiliriz. O nedenle o seviyesi düşük beyanlara cevap vermemeyi tercih ediyoruz. Söyleyecek şeyleri bitince bir şeye sarılmaları gerekiyordu. Fabrikalar, barajlar kurduk diyemiyorlar. Köprü ile övünüyorlar. Türkiye'de köprü ile övünemezsiniz, onu aşmanız lazım. Söyleyecek sözleri olmayınca Türkiye'nin Amerikan ambargosuna bağlı kaldığı o kuyrukları geri getirdiler. Bu hükümete çadır hükümeti demek lazım. Çiftçimiz halciyi, hırsız ilan ettiler ve domates biber patlıcan çadırı kurdular. 21. yy’da yerli ve milli otomobilden yerli ve milli kabzımallığa başladılar” ifadelerini kullandı. Çıray Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tanzim satış manavı kurulmasını da eleştirerek, "Eski vekili üniversiteye rektör yaparsanız ne emrederseniz onu yapar." dedi. 

BEKA SORUNUMUZ YOK

Türkiye’de beka sorunu olmadığını belirterek AK Parti ve MHP’ye gönderme yapan Çıray, “Söyleyecek lafları olmayınca beka diye bir şey ortaya attılar. Ben ve 320 arkadaşımın imzası ile beka konusunun araştırılması için önerge verdik. Olur ya bildikleri br şey vardır, açık toplantıda konuşamazlar kapalı bir toplantıda konuşalım anlatsınlar. Kapalı toplantıda konuşulanları 10 yıl anlatamıyoruz. Bizim önergemizi reddettiler. Türk tarihine baktığımızda beka sorunlarımız oldu. Bu da Osmanlının yıkılışı idi. Sonunda da yeni bir devlet kuruldu. Türkiye'de hep tehdit vardır. Bu topraklarda yaşamanın bir bedeli vardır. Hangi hükümet geldiyse bununla mücadele etmiştir. Tehditlerle mücadele etmeye devam edeceğiz. Beka sorunu yoktur Türkiye'nin. MHP ve AK Parti'de bunu mecliste verdikleri oylarla teyit etmişlerdir” diye konuştu.Çıray, konuşmasına şöyle devam etti: "Hani başkanlık sistemi geldiğinde beka sorunu kalamayacaktı, ekonomik sorunumuz kalmayacaktı uçacaktı? Türkiye özgürlüğü konuşmayı ve konuşan Türkiye'yi aramaya devam edecektir. Millet İttifakı'nı demokrasi adına kutsal ittifak olarak görüyorum. Bir demokrasi ortak mücadelesi vardır. Bu mücadeleyi ilerde çocuklarımıza anlatırken gurur duyacağız. İyi ki Millet İttifakı var."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol