'Bir Ailenin Tatili İçin 640 Milyon TL Harcanıyor'

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, 2021 yılı yatırım programındaki Saray harcamalarına ilişkin açıklama yaptı. Özel, 'Halk kuru ekmeği bile bulamazken bir ailenin tatili için 640 milyon lira harcanıyor" dedi.

19 Ocak 2021 Salı 11:04

Özgür Özel, Resmi Gazete’de yayımlanan 2021 yatırım programıyla Okluk ve Ahlat Sarayları’na yeni harcamalar yapılacağına dikkat çekerek “1500 odalı saraylarında dünyanın harcamalarını yapanlar bu sene Ahlat’taki kışlık Saray’a 89 milyon TL daha harcayacak. Okluk’taki yazlık Saray için de 20 milyon TL daha harcayacak. Şu ana kadar yazlık Saray’a 620 milyon TL para harcandı” dedi.

Özel, “Herkesten fedakârlık isteyen Cumhurbaşkanı, sadece saraydan tasarruf etmiyor” diye konuştu.

“Katlansınlar, aç kalsınlar, kuru ekmek yiyorsa kendini tok saysınlar, dedikleri vatandaş bir yanda, Saray’ın harcamaları diğer yanda” diyen Özel, “Gerçekten akılların almayacağı, vicdanların kabul etmeyeceği bir haldeyiz. Bir ailenin yazın tatil yapması için ya da Katar şeyhinin yazın denize girmesi için yapılan Saray’a 620 milyon TL para harcayanlar vatandaştan fedakârlık istiyor. Kışın Ahlat’ta birkaç gün geçirmek için milyon TL’leri harcayanlar, vatandaştan sabır bekliyor. Sabır taşı çatladı” ifadelerini kullandı.

Siyasetin öncelik belirleme işi olduğunu belirten Özel, “Artık bu Saray rejiminin, aile devletinin sonunun gelmesi, artık vatandaşa hizmet edecek gerçek bir hükümetin kurulması gerekiyor” dedi.

HALK KRAL DEĞİL KURAL İSTİYOR

Bir başka CHP'li Faik Öztrak da, Ekonomi Masası olarak yaptıkları ziyaretlerde vatandaşların “Biz Kral istemiyoruz, kural istiyoruz” dediğini belirterek, “Vatandaş sonuna kadar haklı… Kuralın olduğu yerde öngörülebilirlik ve güven olur. Güven olan yerde yatırım olur, üretim olur, iş olur. Ama kendini kral sananların yönettiği bir ekonomide, kural olmaz. Keyfi kararların alındığı bir ekonomide bu ülkenin bereketli toprakları bırakılır; Sudan’da, Nijer’de tarım yapılır, işsizlik de başını alır gider” diye konuştu. 

İşsizlik ve hayat pahalılığı arasında ezilen yurttaşların canlarına kıydıklarını söyleyen Öztrak, “Bu ülkenin insanları, Saraya canıyla ihtarname çekiyor. Ama duyan yok. Milletin feryadı Sarayın duvarlarını bir türlü aşamıyor” değerlendirmesinde bulundu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.01.2021 11:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol