Beyaz Peynire Gizlenmiş Kokainler Türkiye'de

Türkiye’nin 2020’de Venezuela’dan beyaz peynir ithal edebileceğini açıklamalarının sonrasında Venezuela’da yine aynı tarihlerde peynire gizlenmiş kokain yakalandığı haberi yeniden gündeme geldi.

24 Mayıs 2021 Pazartesi 07:12
Beyaz Peynire Gizlenmiş Kokainler Türkiye'de

Sedat Peker’in yayınladığı yedinci videoda kokain ticaretinde yeni adresin Venezuela üzerinden olduğunu iddia etmesi üzerine, sosyal medyada Mayıs 2020’de çıkan Venezuela’dan peynir başta olmak üzere pek çok ürünün ithalatına dair karar yeniden gündeme geldi.

Türkiye’nin Venezuela’dan sıfır vergiyle beyaz peynir ithal edebilmesini sağlayan karar hatırlatılırken, gazeteci Nevşin Mengü, Venezuela’da yayın yapan Ultimas Noticias adlı internet sitesindeki habere dikkat çekti.

Bu habere göre 2020’nin ekim ayında beyaz peynirin içine yerleştirilmiş 108 paket kokain ele geçirildi. Habere göre yakalanan uyuşturucu en az 119 kilogram.

NE OLMUŞTU?

Türkiye, Venezuela’dan içinde peynirin de olduğu binlerce ton tarım ve gıda ürünü ithal etmek için karar çıkarmıştı.

Venezuela’dan sıfır gümrükle ithal edilebilecek ürünler arasında Türkiye’de de üretilen taze peynir, pirinç, yulaf, ayçiçeği tohumu dahil çok sayıda ürün olması dikkat çekmişti. Türkiye’de üretilen ürünlerin ithal edilmesi eleştiri konusu olmuştu.

SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ?

İlk videolarında dile getirdiği kokain ticaretine dair iddialarını detaylandıran Peker, güzergahın kurulmasında ve ticaretin içinde eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Ekram Yıldırım’ın olduğunu öne sürdü. Peker, şöyle konuştu:

Kokain önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. Orada sistemi döndüremeyeceklerini anlayınca… Kolombiya’dan oraya geçirmek çok kolay, yeni adres Venezuela üzerinden. Çünkü Venezuela’da DEA’nın (ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi) kontrolü yok, sıfır kontrol.

Kokain Avrupa’da çok ucuz, Türkiye’de çok pahalı ama esas pahalı olan yer Ortadoğu. Suriye Lazkiye Limanı, orası da DEA’nın kontrolünde değil.

Şimdi bu mal (Kolombiya’da yakalanan 4 ton 900 kilo kokakin) yakalanınca yeni bir güzergah kurmak için Venezuela'ya kim gitti? Eski Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey’in oğlu Erkam Yıldırım bey. Ocak ayında 4 gün, Şubat ayında 4 gün Venezuela'da kaldı.

Karakas Limanı var, Venezuela’nın en büyük limanı. Oradan kuru yük gemileri Türkiye’ye gelebiliyor, ama konteyner gemileri Dominik üzerinde durma yapıp o şekilde gelebiliyor. Dominik üzerinde de çok yakalanmalar başlayacak. Yeni güzergah burası.

Peker, daha sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada videoda bahsettiği ara durak ülke için özür diledi, “7. videomda söylediğim ara durak ülke Dominik değil Panama’dır. Dil sürçmesi olarak Dominik dedim. Dominik devletinden ve halkından özür dilerim” diye yazarak düzeltme yaptı.

Kokain bu şekilde Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra 30-35 metrelik yatlarla o şekilde dağılıyor. Özellikle ama Suriye-Lazkiye üzerinden de yapılıyor.

Para trafiği nasıl oluyor. Kıbrıs, Halil Falyalı. Tüm para trafiği buradan dönüyor.

Halil Falyalı'nın Türkiye'de 10 tane dosyası var. Neden getirmiyorsunuz? Tüm yasadışı bahis işleri onda, resmi raporlarda da var. ABD, diğer ülkeler almak istiyor, alamıyorlar.

Şu anki organizasyon çok eski zamanlardan kurulmaya başlandı. Hem uyuşturucu hem kumarın merkezi haline getirilmesi için yapılan o çalışma…

Erkam Yıld��rım Kıbrıs'a gittiğinde Halil Falyalı'nın misafiri. Ben Binali Bey'in böyle bir organizayonun içinde olduğunu düşünmüyorum ancak ilk zamanlar Erkam Yıldırım hakkında çektikleri kasetleri -kumar kasetleri değil başka kasetler rüşvettir vs.- daha sonra bunu bu işe yönlendirdiler ve bu işin aparatı haline geldi. Türkiye'ye gelişi-gidişi tüm organizasyonun ağları bu şekilde. Neden kokain yakalanamıyor, neden kokainleri Erkam Yıldırım'ın direkt gemisiyle ilgili de değil başka gemiler de koordinasyon ediyor.

Peki, Mehmet Ağar bunun neresinde? Mehmet Ağar da bu senkronizenin tam ortasında. Erkam Yıldırım Süleyman Soylu dostluğuna bakın. Erkam Yıldırım'ın Süleyman Soylu'nun çevresinde bu konularla ilgili dostluğuna bakın.

Bir de diyorlar devleti zora sokmak için anlatıyor. Hayır ben devleti zora sokmak için anlatmıyorum.

BİNALİ YILDIRIM: BÜYÜK BİR HAKARET

Öte yandan Binali Yıldırım, Sedat Peker’in iddialarına ilişkin “Kesinlikle iftiradır, yalandır, çamur atanın kendi elleri kirlenir” açıklamasını yaptı. Binali Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

”Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek bize yapılabilecek en büyük hakarettir. Tümüyle reddediyoruz. Bu olsa olsa çamur at izi kalsın türünden bir suçlamadır. Ama unutmayalım ki çamur atanın önce kendi elleri kirlenir. Oğlum Venezuela’ya gimiştir. Orada bahsedildiği gibi ocak şubatta değil, geçen sene aralık ayında gitmiştir. Koronavirüsle mücadele kapsamında ihtiyaç sahiplerine test kiti ve maske gibi malzemeler götürmüştür. Türkiye Dostluk Grubu da oradaydı onlarla birlikte oldu. Resmi heyetle gittiği ifade ediliyor, bu da gerçek dışıdır. Kendi imkanlarıyla, kendi biletini alıp kendi masraflarını karşılayarak ziyaretini gerçekleştirmiştir.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.05.2021 07:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol