'Berat Albayrak Sinirlenip Üzerine Yürüyor Ve...'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasına ilişkin AKP ve Saray'a yakın kaynaklardan yansıyan son dakika kulis bilgileri şaşırttı

09 Kasım 2020 Pazartesi 10:07
'Berat Albayrak Sinirlenip Üzerine Yürüyor Ve...'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasına ilişkin AKP ve Saray'a yakın kaynaklardan yansıyan son dakika kulis bilgileri şaşırttı.

Medyafaresi'nin ulaştığı kulisler şöyle:

1- Naci Ağbal’ın, Merkez Bankası Başkanlığına atanması konusunda kendisine danışılmamasının, bardağı taşıran damla olduğu ifade ediliyor.

Özellikle, son bir haftadır, Naci Ağbal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği brifinglerde, ekonomiden sorumlu bakan olarak Berat Albayrak’ın Beştepe’ye davet edilmemesi, iddiaya göre krizin patlamasına neden oluyor.

2- Naci Ağbal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği brifingde Merkez Bankası rezervlerinde eksiye düşülmesi konusunda yapılan yanlışları anlatıyor. Bunun üzerine Erdoğan, Berat Albayrak’ı telefonla arayarak bilgi istiyor. Berat Albayrak, makama gelmek istediğini söylemesine rağmen, Erdoğan kabul etmiyor. Albayrak, Naci Ağbal’ın makamda brifing verdiğini öğreniyor. Ve Beştepe’ye gidiyor.

3- Beştepe’ye giden Berat Albayrak, Erdoğan ile toplantıdan çıkan külliyeden ayrılmak üzere olan Naci Ağbal ile karşılaşıyor ve aralarında sert bir tartışma yaşanıyor. Hatta iddiaya göre Berat Albayrak, Naci Ağbal’ın üzerine yürüyor. Cumhurbaşkanlığı korumaları olayın büyümesini engelliyor.
 
4- Bu olay Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yansıyor. Erdoğan, Külliye’ye gelmiş olan Berat Albayrak’ın kendisi ile görüşme isteğini kabul etmiyor. Bakan Albayrak, kızgın, üzgün ve çaresiz bir şekilde Külliyeden ayrılıyor. 

BERAT ALBAYRAK BABASI İLE GÖRÜŞÜYOR

5- Külliyeden ayrılan Berat Albayrak, telefonla babası Sadık Albayrak ile görüşüyor ve gelişmeleri kendisine anlatıyor. Hafta sonu Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Başkanlığına atanması üzerine istifa kararı alıyor.

6-Berat Albayrak istifa etmeden önce babasının iznini istiyor. Babası Sadık Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arıyor ancak ulaşamıyor. Oğluna istifa iznini veriyor. Albayrak’ın yakın akrabaları istifa kararında Berat Albayrak’ın kendi inisiyatifi olamayacağını, babası Sadık Albayrak’ın tavrı olabileceğini ifade ediyor.

İstifa dilekçesinde *”At izi İt İzine Karıştı”* şeklindeki ifadelerin yanında *”Sonumuzu Hayreylesin”* sözünün, ipleri koparmaya yönelik olduğu belirtiliyor.

BERAT ALBAYRAK'IN İSTİFA SÜRECİNİ MADDE MADDE YAZDI!

Berat Albayrak'ı istifaya götüren süreci madde madde yazan Barış Yarkadaş'ın mesajları şöyle:

"Berat Albayrak'ın görevden alınması halinde, yerine İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali getirilebilir. Ancak şu an istifa ya da görevden alınma durdurulmaya çalışılıyor. Saray hareketli.. Soylu ve Çavuşoğlu da CB Yardımcısı olursa şaşırmayın. İçişleri'ne Varank'ın geleceği

Berat Albayrak'ın ise kısa bir süre sonra Dışişleri Bakanı olarak görevlendirilebileceği konuşuluyor. Bir başka iddia ise şu: Numan Kurtulmuş, Mart ayında AKP Genel Başkanlığı'na getirilecek. Erdoğan, sadece CB koltuğunda oturacak. Bunlar AKP içinde dile getirilen kulisler.

Bakan Berat Albayrak'ı, Özel Kalem Müdürü'nü ve Bakan Yardımcısı'nı aradım. Hepsinin telefonu kapalı. Ancak edindiğim bilgi İSTİFA ETTİĞİ yönünde. Albayrak, Naci Ağbal'ın MB'ye atanmasını "bardağı taşıran son damla" olarak nitelemiş yakın çevresine... Ağbal ile ihtilaf derin.

AKP içindeki bir grup Albayrak'ın yerine MEHMET ŞİMŞEK'in getirilmesini istiyor. Şimşek ise AKP defterini çoktan KAPATTI. Bu arada Albayrak'ın gidişiyle birlikte MEDYA düzeninde de değişiklikler olacak. Pelikanlar bunu bildiği için hücuma geçti. Geri getirmeye çalışıyorlar.

B. Albayrak'ın yerine getirilebilecek isimler arasında AKP Kurucularından Abdullah Erdem Cantimur ile İş Bankası eski Genel Müdürü Ersin Özince'nin ismi de geçiyor. Albayrak'ın ise Naci Ağbal'ın görevden alınmasını istediği iddia ediliyor. Medyanın yüzde 95'i konuyu tartışmıyor

İddiaya göre; Erdoğan, Albayrak'ın istifa edeceğini sabah saatlerinde Binali Yıldırım'a söyledi. Albayrak'ın medya dünyasında dürüstlüğüyle tanınan ve bilinen babası Sadık Albayrak'ın da istifaya sıcak baktığı, oğlunun yanında durduğu kulislerde konuşuluyor.

Baba Albayrak'ın oğluna "Yıpranıyorsun, her şeyden sen sorumlu tutuluyorsun, bunu haketmiyorsun" dediği belirtiliyor. Oğlu bakan olduktan sonra yazarlığa veda eden Sadık Albayrak'ın bu tutumu ve istifa mektubundaki "anne-baba" vurgusu resmî tamamlıyor.

Tabii bu arada ipi koparan gelişme ise Naci Ağbal'ın MB'ye getirilişini, Berat Albayrak'ın TV'den öğrenmiş olması... İddiaya göre, Albayrak MB ile ilgili brifing vermek üzere hazırlanırken, Naci Ağbal'ın Saray'da konuya dair Erdoğan'ı bilgilendirdiğini öğreniyor ve bunu hazmedemiyor.

Bir başka iddia ise Ağbal göreve atandıktan sonra yapılan ilk toplantıda Erdoğan'ın yanında büyük bir gerilim yaşanıyor. Erdoğan bunun üzerine Albayrak'ı odasına çağırarak uyarıyor. Albayrak ise yakın çevresine Ağbal'la çalışamayacağını söylüyor.

Hem Ağbal'ın atanması hem de Albayrak'ın "Doları istesek düşürürüz" açıklaması, bu sabah ipleri tamamen koparıyor. Albayrak'ın hışımla yazdığı istifa dilekçesi ise işin tuzu biberi oluyor. AKP şu an ANAP'ın son dönemi gibi. Vekiller Mehmet Muş ve Bülent Turan arasında kaldı! Muş, sıkı bir Albayrakçı! Bülent Turan ise Albayrak'a hiç mi hiç sıcak bakmıyor.

Vekiller bu yüzden sıkışmış durumda. Öte yandan kabine revizyonu beklentisi de denge hesaplarını zorlaştırıyor. Erdoğan'ın Mart'ta yapılacak kongreyi Şubat'a çektirmesi ve Nisan'da gerçekleşmesi beklenen kabine revizyonunu kongre önüne çekmesi vekilleri "Bana da düşer mi?" beklentisine sokuyor. İçişleri, Dışişleri, Hazine ve Adalet Bakanlığı'ndaki olası kabine revizyonu AKP'lileri hayli heyecanlandırıyor. Bu arada, Mustafa Doğan İnal da Nurettin Canikli de bakanlık için düşünülen isimler arasında... Zira mecliste

bütçe görüşülürken, Canikli gibi bir ismin iktidarı temsil edebilecek bir pozisyonda olmasını isteyenlerin sayısı hayli fazla. Anlayacağınız; AKP tam bir kaynayan kazan! Öyle bir sistem kurdular ki; istifa eden istifasını bile duyuramıyor. Çünkü herkesin iradesi tek kişide...

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.11.2020 10:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol