'BENİM ADAYIM KEMAL KILIÇDAROĞLU'DUR'

Özellikle son dönemde önemli bir kitle onu CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösteriyor ama o kendisinin adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söylüyor.

18 Şubat 2018 Pazar 18:25

İlhan Kesici Kübra Par ile yaptığı söyleşide önemli açıklamar yaptı. CHP'nin daha da sol bir parti olması halinde oylarının artıp artmayacağı şeklindeki soruya 'Artmaz' yanıtını veren Kesici, bu daraltıcı yaklaşımın kesinlikle başarılı olamayacağı vurgusunu yaptı. CHP'nin solunda başka bir sol oyun olmadığını kaydeden Kesici, eskiden yüzde 25 oy alıp denk düşmesi halinde koalisyon ortağı olmak ya da ana muhalefet partisi olarak yola devam etme düşüncelerinin var olduğunu ama şu anki düzende bunun sözkonusu olmadığını söyledi. 'Artık bu çok daha zor ve en az yüzde 50 almanız gerekiyor' diyen Kesici, Referandumda bizim oyumuz yüzde 49'du. Yüzde 1 almış olsak bile yine de kaybetmiştik çünkü mevcut düzende yüzde 49 yüzde yüzde 1'e eşit. İktidarı hedefleyen partilerin bunu kırması şart' dedi.

Bazı çevrelerin kendisini 2019'da aday gösterdiği yönündeki soruyu da yanıtlayan Kesici, asıl Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerektiğini vurguladı. Seçime bir buçuk sene olduğunu ve fikir değişikliği olabileceğini belirten Kesici, " Kemal Kılıçdaroğlu'nu herkesin önüne koyuyorum. Çünkü o aday olursa partinin tüm organlarını da rahatlıkla harekete geçirebilir. Parti de onun arkasında çok daha kuvvetli durur" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.02.2018 19:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol