BAŞSAVCIYA 'ÜZÜLÜRSÜN' DEMİŞ...

Adalet Bakanı Bozdağ hakkında hazırlanan 2. fezlekeden de Müsteşarı Kenan İpek'in Başsavcılara ''Baskı yaptığı'' savunulan telefon konuşmaları çıktı.

08 Şubat 2014 Cumartesi 09:30
BAŞSAVCIYA 'ÜZÜLÜRSÜN' DEMİŞ...

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle hazırlanan ve iade edilen ikinci fezlekeden de Bakanlık Müsteşarı Kenan İpek'in telefon konuşmaları çıktı. İzmir Başsavcısına ''Sonuçlarına katlanırsın'' diyen İpek'in, Adana Başsavcısına da ''Üzülürsün'' dediği öne sürüldü.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı tutanakta, Müsteşar İpek’in, İzmir Başsavcısı Hüseyin Baş’ı telefonla arayıp, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bacanağının da adının karıştığı, Liman işletmelerindeki yolsuzluk operasyonunu durdurup, savcıyı görevden alması için baskı yaptığı iddia ediliyordu. 

Bu tutanakta İpek’in, “Cumhuriyet savcısını değiştir, tüm kararları iptal et, bu soruşturmayı durdur. Bunu yapmazsanız sonuçlarına katlanırsınız.” ifadelerini kullandığı belirtiliyordu. Başsavcı Hüseyin Baş bu tutanağın açıklanmasından sonra görevden alınıp Samsun Bölge İdare Mahkemesine atanmıştı.

BU KEZ ''ÜZÜLÜRSÜN'' DEMİŞ
CHP Aydın milletvekili Bülent Tezcan da, Müsteşar İpek hakkındaki 2. tutanağı açıkladı. Bu tutanağa göre İpek, Adana'da durdurulan MİT'e ait TIR olayından sonra dönemin Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık’ı arıyor, ''Kırıkhan’a giden savcıyı arama yapmaktan vazgeçir, TIR'ın MİT kontrolünde olduğunu tespit etsin, aksi halde aramayı yapacak savcı dahil hepiniz çok üzüleceksiniz’ diyor. 

Tezcan, Müsteşardan sonra Bakan Bekir Bozdağ'ın da Adana Başsavcısı ile görüşüp ''TIR, MİT’e aittir. Savcı arama yapamaz, yetkini kullanarak derhal savcıyı görevden aldığına dair yazıyı emniyete ve jandarmaya gönder’ dediğini savunmuştu. Başsavcı Bağrıyanık, daha sonra görevden alınıp, Antalya Başsavcı vekilliğine atanmıştı.

Bekir Bozdağ da, Adana Başsavcısını aradığını kabul etmiş ve ''Bana bir tane Adalet Bakanı gösterin ki Başsavcı aramamıştır'' demişti.


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.02.2014 15:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol