BAŞBAKAN HAKKINDA ŞOK İDDİA!

Bu iddianın sahibi CHP’li Gürsel Tekin: “Erdoğan yakın korumalarını çünkü...'

14 Kasım 2012 Çarşamba 09:26
BAŞBAKAN HAKKINDA ŞOK İDDİA!

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın makam odasında dinleme cihazı bulunduğu yönünde bilgi aldıklarını söyledi. Tekin, Başbakan Erdoğan’a “Makamında dinleme cihazı bulundu mu? Seni kim dinliyor?” diye sordu. 

Tekin, Sözcü Gazetesi'ne çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tekin yaklaşık bir ay kadar önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle Meclis’teki makam odasının adeta talan edildiğini anlattı. İşte o iddialar:
Döşemeler söküldü
Tadilat adı altında, kültür varlığı olduğu için sökülmesi sakıncalı olan bütün yer döşemelerinin sökülerek odada dinleme cihazı arandığı duyumlarını aldık.
Makam odasının tabanındaki ahşap yapıları, duvar aydınlatmaları bile tamamen söküldü. Tüm resimlerin çerçeveleri, saksılara kadar elden geçirildi. Fotoğraf çekilmesi yasak olduğu için görüntületemedik.
Madem tamirattı bu görevi neden Başbakanlık korumaları yaptı. Eğer tadilat ise devletin polisine bu işi yaptırmaktan utanmıyor mu?
Herkesin dinlendiği bir ülkede bu korku eğer Başbakan’a kadar varmışsa durum bir hayli vahim demektir.
Başbakan’ın düz­gün kullanmadığı Meclis’teki makamında iki adet dinleme cihazı bulunduğu duyumlarını aldık. Sonraki süreçte beş yıldır yanından ayırmadığı Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel ile Koruma Müdürü Zeki Bulut görevlerini devretti.
Erdoğan neden yanından bir an olsun ayrılmayan yakın korumalarını tamamen değiştirme ihtiyacı duydu?
Buradan Başbakan Erdoğan’a soruyorum: Makamından dinleme cihazı çıktı mı? Seni kim dinliyor? Hangi istihbarat birimleri peşinde?
ABD güdümlü politikan yakından mı takip ediliyor? Makamına kadar girip kim dinle­me cihazı yerleştirdi? Bu dinlemelere makamındaki hangi gizli toplantılar takıldı?

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol