Bakan Nebati Açıkladı, İşte EYT'nin Yürürlüğe Gireceği Tarih

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği EYT yasası ile ilgili flaş açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den geldi. Nebati, EYT'nin yürürlüğe gireceği tarihi açıkladı.

10 Kasım 2022 Perşembe 13:53
Bakan Nebati Açıkladı, İşte EYT'nin Yürürlüğe Gireceği Tarih

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçe görüşmelerine başlandı. Bakan Nebati, EYT açıklaması da yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bütçe sunumunda "2022 yılının ikinci yarısına ilişkin öncü göstergeler küresel yavaşlamanın da etkisiyle ılımlı büyümeye işaret etmekte olup, yıl geneli için yüzde 5 oranında bir büyümenin gerçekleşmesini öngörüyoruz. 2023 yılında da dengeli görünümünü koruması beklenen ekonomik büyümenin yüzde 5 olması hedeflenmektedir" açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bütçe sunumunda yaptığı konuşmada, EYT düzenlemesine ilişkin tarih verdi. Nebati, EYT düzenlemesinin 15 Ocak'ta yürürlüğe girmesinin beklendiğini aktardı.

 Nebati, "Buna göre çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki süreçte bütçe görüşmeleri var. TBMM Genel Kurulu'nda hemen sonrasında bir torba gelecek Meclis'e. Bu torbada EYT konusu yer alacak. EYT’nin 15 Ocak'ta yürürlüğe girmesi için hazırlık yapılıyor" dedi.

Türkiye'nin yeni iş imkanları oluşturmada OECD ülkeleri arasında açık ara ilk sırada yer almayı başardığını belirten Bakan Nebati "Toplam istihdam seviyesi Eylül itibarıyla 31,4 milyon kişiyle tüm zamanların zirvesine ulaşmıştır. Ağustos ayı itibarıyla işsizlik oranı son 8 yılın en düşük seviyelerine gerileyerek yüzde 9,9 olmuştur. İhracatımız 2022 yılının her ayında rekor kırmış ve Ekim ayında yıllıklandırılmış 253 milyar doları aşarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Bugün Türkiye, 228 ülke ve bölgeye ihracat yapan ve dünya ihracatından aldığı payı yüzde 1´in üzerine çıkaran güçlü bir ekonomi konumundadır" ifadelerini kullandı.

BAKANLIKTAN EYT KONUSUNDA JET HIZIYLA YALANLAMA

Bu açıklamaların kamuoyunda yer bulmasının ardından  bakanlık kaynaklarından yalanlama geldi. Yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımızın bir açıklaması olmamıştır. Bu yönde basında çıkan haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz" ifadelerine yer verildi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugün kamuoyunda paylaşıldığı üzere, Eyt'nin yürürlüğe gireceğe tarihe ilişkin Sayın Bakanımızın bir açıklaması olmamıştır. Bu yönde basında çıkan haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ARALIK AYINI İŞARET ETMİŞTİ
Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 5 milyon kişinin beklediği EYT Yasası için aralık ayını işaret etmişti. EYT Yasası'nın asgari ücretle birlikte açıklanacağını belirten Erdoğan, "Şu anda Vedat Bey ekibiyle birlikte çalışmalarını devam ettiriyor. Önümüzdeki ay ve yeni yıl EYT ile asgari ücretin arka arkaya açıklandığı aylar olacak" demişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.11.2022 14:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol