Bahçeli: Kudüs güvende değilse Ankara da değildir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhuriyet'ten dönüş yoksa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden de dönüş olmayacaktır. Cumhuriyet, hürriyet ve bağımsızlığın teminatıdır. Bu damarı kesmek isteyen dahili ve harici alçakların sonu hüsrandır, ödeyecekleri bedel de ağır olacaktır" dedi.

24 Ekim 2023 Salı 11:21
Bahçeli: Kudüs güvende değilse Ankara da değildir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin açıklamasından satır başları:

"İÇİMİZE SOKULMUŞ GAVUR TORTULARIDIR"

Türk tarihinde kopukluk hiç olmamıştır. Kurulan Türk devleti bir öncekinin temeli üzerinde kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti olağanüstü şartlarda tarih sahnesindeki yerini almıştır. Çanakkale'den Bakü'ye kadar pek çok cephede mücadele eden Türk milleti, cumhuriyet ile yaralarını sarmıştır. Cumhuriyetin ilan edildiği gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ilk Cumhurbaşkanımız olarak seçildi ve görevine hemen başlamıştır. Mustafa Kemal Paşa, 1919'da 'Bizi öldürmek değil, diri diri mezara sokmak istiyor' dedikten 4 yıl sonra cesaretinin meyvesini almıştır. Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorluğu'nun karşı cephesi değil, bir birini tamamlayan iki Türk devletidir. Bu hakikat anlaşılmadan tarihi kucaklaşma imkansızdır. Türkiye ile Osmanlı arasına çomak sokmak için fırsat arayanlar içimize sokulmuş gavur tortularıdır.

"GERİ DÖNÜŞ OLMAYACAKTIR"

Bu hafta sonu Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü milletle birlikte kutlayacağız. Cumhuriyetin en önemli özelliği demokrasiye dayanması ve millet egemenliğini tesis etmesidir. Hükümet sistemi başka rejim başkadır. 1923'te rejimin adı konulmuş bir daha da tartışılmamak üzere kapatılmıştır. Cumhuriyet'ten dönüş yoksa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden de dönüş olmayacaktır. Cumhuriyet, hürriyet ve bağımsızlığın teminatıdır. Bu damarı kesmek isteyen dahili ve harici alçakların sonu hüsrandır, ödeyecekleri bedel de ağır olacaktır. Eğer Atatürk bugün yaşamış olsaydı, devletimizin geçirdiği badireleri göz önüne olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin savunucusu olurdu.

Türkiye Cumhuriyeti 100. yıl dönümünde daha çok gelişmiştir. Samsun'a çıkılmasaydı, Ankara'da tutunamazdık. Aziz Atatürk ve arkadaşları ayağa kalkmasaydı, ezan yerine çan sesleri duyulurdu.

"POLİTİK DİNAMİKLER DEĞİŞİRSE COĞRAFYAYI KAYBEDERSİNİZ"

Günü birlik düşünmek, devlet aklını köreltmek bölgesel tehditleri vatan topraklarına taşıyacaktır. Politik dinamikler değişirse coğrafyayı kaybedersiniz. Bugün karşımızdaki tehlike de budur. Hiç kimsenin tereddütü olmasın ki 14 yıldır ne söylediysem arkasındayım. Her coğrafyanın zorunlu bir politikası vardır.

Kısır çekişmeler devlet yönetimine yön veremez. Vatanımızı korumak Anadolu topraklarına sığınarak olmaz, böyle olursa vatanımızı kaybederiz.

Kudüs, Gazze, Halep güvende değilse altını çiziyorum ki Ankara'nın güvenliğinden de bahsedilemez.

Sosyal medyadan yaptığım açıklamalar duymuş olduğum sorumluluğun tanımıdır. MHP olarak çağrımız budur bugünden 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa Türkiye süratle devreye girmeli, gereği her neyse yapılmalıdır

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.10.2023 14:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol