Ayasofya İmamı Siyasete Göz Kırparak İstifa Etti!

Şeriat çağrıları yapan Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın‘ın sosyal medya hesabından yaptığı Erdoğan paylaşımı tepki çekti. Boynukalın’a tepkiler sürerken Ayasofya’daki görevinden alındığı ve üniversitedeki eski görevine geri döndüğü açıklandı.

08 Nisan 2021 Perşembe 12:27
Ayasofya İmamı Siyasete Göz Kırparak İstifa Etti!

Siyasetten ekonomiye hemen hemen her konu hakkında yorum yapan Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın bu defa Erdoğan paylaşımıyla gündeme geldi. Boynukalın kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı Erdoğan paylaşımına “#BaşkomutanErdoğan” etiketini koydu.

ESKİ GÖREVİNE GERİ DÖNDÜ

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla AKP içerisinden de tepki gören Ayasofya İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’ın Ayasofya imamlığı görevinden alındığı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki akademik görevine geri döndüğü açıklandı.

İşte Boynukalın’ın paylaşımı:

AYASOFYA İMAMINA TEPKİ YAĞDI

Mehmet Boynukalın’ın paylaşımına bir çok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi. Tepki gösterenlerin arasında AKP’ye yakın olan kullanıcıların da olması dikkat çekti.

BU NOKTAYA NASIL GELİNDİ?

Danıştay kararı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 24 Temmuz 2020'de yeniden ibadete açılan Ayasofya'ya Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ın da aralarında bulunduğu 3 isim imam olarak atanmıştı. 

Erdoğan'ın imzasıyla Ayasofya'ya başimam olarak atanan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Boynukalın'ın attığı tweetler tepki çekmişti.

Siyasetin gündemini meşgul eden tartışmalara sık sık değindiği görülen Boynukalın, İskilipli Atıf polemiği, yeni anayasa tartışmaları, Anayasa Mahkemesi ve Boğaziçi protestoları ve rektörü Melih Bulu, İstanbul Sözleşmesi, Ağbal'ın görevden alınması gibi birçok konuda okları üzerine çekmişti.

AKP’Lİ İSİMLER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Mehmet Boynukalın’ın kadın cinayetlerine ilişkin açıklamalarının ardından başlayan tartışmaya AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de dahil olmuştu.

Boynukalın, “Kadının erkeğe düşman edilmeye çalışıldığını” savunmuştu.

Zengin ise “Bu açıklamalar siyasetin yükünü arttırıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da Boynukalın’a tepki göstermişti. Turan, ”Sn. Mehmet Boynukalın Ayasofya’nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte! Bir siyasi değil, kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim” demişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.04.2021 13:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol