"AT ARABALARI YOKTU ŞİMDİ CİPLERLE GEZİYORLAR"

Devlet Bahçeli'den AK Parti'ye: "Dün at arabası yokken, şimdi çocuklarının altında son model cipler var. Peki ya AKP'ye oy verenler..."

28 Mayıs 2011 Cumartesi 15:32

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan'ın rant ekonomisinin sıcak para peşinde olduğunu belirterek, "Bir mutlu azınlığımız var. Yeni AKP'li zenginler grubu. Dün at arabası yokken, şimdi çocuklarının altında son model cipler var. Ortadoğu sultanlarına heveslenerek evlerini buna göre dizayn ediyorlar. Ama AKP'ye oy verenler gecekonduda. Şimdi de kentsel dönüşüm adı altında gecekondulardaki yeni rant kapılarını, kendi müteahhitlerine açıyorlar" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Düzce'de yapacağı miting öncesi Kaynaşlı İlçesi'nde partililer tarafından çiçeklerle karşılandı. Konvoy eşliğinde Düzce'ye gelen Bahçeli, mitingin yapılacağı alana 200 metre uzaklıkta bulunan bir otele giderek bir süre dinlendi. Ellerinde parti bayraklarıyla Anıt Park Meydanı'na gelen vatandaşlar, polisler tarafından didik didik arandı. MHP Düzce İl Teşkilatı vatandaşlara püskevit dağıttı.

Yaklaşık 10 bin kişiye seslenen Bahçeli, milletin kaderinin 12 Haziran'da tekrar şekilleneceğini söyleyerek, "Tüm partiler 12 Haziran seçimlerini önemsemelidir. Özel bir mazeretiniz yoksa mutlaka sandığa gitmek ve sandık başında akıl süzgecinden geçirilmiş, vicdanınızın sesine kulak verilmiş bir tercih yapmanız lazım. Bu tercihler sağlıklı bir şekilde yapıldığı taktirde önümüzdeki dönemle ilgili olarak herhangi bir meşruyet tartışması yapılmayacak. İktidarımıza da büyük görev düşüyor. Adil, hilesiz, güvenlikli bir seçimin yapılmasını sağlamalı ve vatandaşlarımız huzur içerisinde sandığa gidebilmeli ve oyunu kullanabilmelidir. Bunlar yapılırsa sonuçlar üzerinde hiç kimsenin bir şey söyleme hakkı kalmaz. Sonuçlar ne olursa olsun hepimiz saygı duymak mecburiyetinde oluruz" dedi.

"BAŞBAKAN RANT EKONOMİSİNİN, SICAK PARANIN PEŞİNDE"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 yıldır milleti kandırdığını iddia eden Bahçeli, "Milletin gözüne baka baka çıldırmış ve çılgın projelerle milleti aldatmaya ve kandırmaya çalışıyor" dedi. Ülkede 6 milyona yakın işsiz bulunduğunu, her dört kişiden birinin işsiz olduğunu ifade eden Bahçeli, bu sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, "9 yıl içerisinde zaman zaman biraz iş bulduk diyerek, yandaşlarını işe alarak, işsizliği çözdüğünü iddia eden iktidarın söylediklerine millet inanmıyor. İşsizlik ekonomik bir sorun ve sosyal bir yara oldu. Bunu insan odaklı, istihdam dostu üretim ekonomisi politikalarıyla çözeceğiz. Ama Başbakan rant ekonomisinin, sıcak paranın peşinde. Şuraya bir şehir kurabiliriz, oranın arsaları birden değerlenir ve yandaşlarımız önceden alıp sonra da yandaş müteahhitlerle apartman üstüne apartman dikerler. İstanbul'un iki yakasına şehir yapacakmış ta, orada bilmem ne olacakmış. Yediğiniz yeter artık" diye konuştu.

"TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIMA GİBİ BİR GAYRET İÇERİSİNE GİRMİYORSUN"

Bahçeli, Türkiye'de bölücü terörün her yanda eylem içerisinde olduğunu açıklayarak, şöyle konuştu:

"Terör, İstanbul'da, Diyarbakır'da, Hakkari'de eylem içerisinde. Ama Başbakan terörle mücadelede üstün başarı sağlayacağı yerde partileri suçluyor. 'Senin mitinginde kimler vardı' diyor. Peki seninkin de kimler vardı? Bunlar üzerinde durmuyorsun. Terörün kökünü kazıma gibi bir gayret içerisine girmiyorsun. 12 Haziran öncesinde Anayasa değişikliği yapacağım, ileri demokrasi, özgürlük kavramlarını öne çıkartarak, vatandaşı aldatarak 12 Haziran seçimlerinden sonuç almaya çalışıyorsun. Bu böyle devam etmemeli. Yanlış yönetimler sadece muhalefete oy verenleri ezmiyor. İktidarın üst kademedeki yakınları, yakınları ve hanedanlarının dışında partiye oy verip işsiz kalan insanlar eziliyor."

"BİR MUTLU AZINLIĞINIZ VAR"

Ak Parti'nin Türkiye'de 3'üncü dönem iktidar olmaması gerektiğini ifade eden Bahçeli, "Bu kadar başarısızlığa rağmen, 9 yılda ne çırak, oldun ne kalfa oldun. Hayali ustalıkla milleti kandırmaktan vazgeç. Onlar bir yolunu bulmuşlar. Bir mutlu azınlığımız var. Yeni AKP'li zenginler grubu. Dün at arabası yokken, şimdi çocuklarının altında son model cipler var. Ortadoğu sultanlarına heveslenerek evlerini buna göre dizayn ediyorlar. Ama AKP'ye oy verenler gecekondu da. Şimdi de kentsel dönüşüm adı altında gecekondulardaki yeni rant kapılarını kendi müteahhitlerine açıyorlar" diye konuştu.

Bahçeli konuşmasının ardından Düzce milletvekili adaylarıyla birlikte halkı selamladı. Bahçeli daha sonra Sakarya'ya gitti.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol