Antalya Limanı 2047 Yılına Dek Katar'ın Oldu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'anayasal suç' işliyorlar, meclise getirdikleri kanun maddesi ile limanları uzun yıllar yandaşlarına verecekler demişti, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da Antalya Limanı’nın işletmesinin 2047 yılına kadar Katar’a verildiğini ve kararın TBMM'de Cumhur İttifakı oyları ile kabul edildiğini açıkladı.

06 Ocak 2022 Perşembe 11:26
Antalya Limanı 2047 Yılına Dek Katar'ın Oldu!

Tele 1'de Evren Özalkuş'un sunduğu Türkiye'nin Geleceği programında konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, iktidar daha önce geri çektiği “Katarlıların Antalya Limanı’nı 2047 yılına kadar işletebilmelerine olanak sağlayan” maddeyi yeniden “torba teklife” eklemişti. Teklif Meclis’te büyük tartışmalara rağmen kabul edildi." ifadelerini kullandı.

 
Antalya Limanı’nı 140 milyon dolar karşılığında Katarlı QTerminals şirketi devralmıştı. Liman 2028 yılına kadar Katarlı şirket tarafından işletilecekti. Şimdi yasa ile bu süre 19 yıl daha uzatılmış olacak. Böylece şirket 2047 yılına kadar bu limanı işletebilecek.

KILIÇDAROĞLU LİMANLAR KONUSUNA BÖYLE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ!

TBMM’nin çıkaracağı kanunla limanlardaki ihale sürelerini bütün süreleri 49 yıla çıkıyorlar. Bu ülkeyi yöneten kişiye bu lafım. TBMM’yi bir avuç insanın yolsuzluğuna malzeme edemezsin. O kanun teklifini geri çek. Kanunlara aykırı uygulama yapıyorlar. Katarlılara ne vermediniz? Vermediğiniz yer kalmadı. Memleketi Katar Katar satarsınız, ortalığa çıkıp ‘ben milliyetçiyim’ diye gezersiniz. Nasıl milliyetçilik nasıl ülkücülük? Katar aşkı malum Saray’da, herhalde aralarında bir dolar ilişkisi var. Türkiye’nin çıkarları, bütün değerleri peşkeş çekiliyor ama kendisini milliyetçi ve ülkücü olarak kabul eden çakmalar, her türlü desteği veriyorlar. Aynı Katar gitti, Doğu Akdeniz’de Rumlarla araştırma yapıyor. Tık çıktı mı? Bahçeli’den, Erdoğan’dan, Dışişleri Bakanı’ndan bir ses çıktı mı? Hani gemilerimiz geziyordu? Katarlılar olunca ağızlarına bant çektiler. Çünkü Katarlılar bunların çok ama çok sırlarını biliyorlar, konuşamazlar Katara karşı. Katar aşkının topluma maliyeti nedir? Bu konuda da bir hazırlık yapıyoruz. Nedir Katar aşkının bize maliyeti? Tank Palet'i verdin, limanları verdin, ki ticaretin yüzde 80’i deniz yoluyla yapılıyor. ABD bir limanı vermedi, sen bütün limanları veriyorsun. Limanların bir özelliği daha var, uyuşturucu baronları buralardan besleniyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.01.2022 11:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol