'AKP'nin Baro Yasasının Arkasında Metin Feyzioğlu Var'

AKP’nin baroların seçim siteminde değişikliğe gitmek istemesi, baroların tepkisini çekmişti. Üç büyük şehirde desteğini kaybeden Metin Feyzioğlu‘nun bu yasa değişikliğinde parmağı olduğu iddia edildi.

24 Haziran 2020 Çarşamba 12:21

Baroların seçim sisteminde yapılacak değişiklik ve ‘çoklu baro’ tartışmaları üzerine Ankara’ya yürüyen baro başkanları, karşılaştıkları polis bariyerini ise yaklaşık 30 saat süren kararlı direnişleri ile aşmayı başardılar.

Baro başkanları, 27 saatin ardından kendilerini ziyarete gelen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’na ‘gölge etme yeter’ diyerek sırtlaını döndüler.

Fatih Altaylı ise bugünkü yazısında, baroların tepki gösterdiği ve Adalet Bakanı’nın bile görmediği baroları bölecek yasa tasarısının arkasında Metin Feyzioğlu’nun olduğu iddiasına yer verdi.

Altaylı’nın ‘çoklu baro’ sistemin yanlışıklarına da dikkat çektiği yazısı şöyle:
Siyaset baroların içine öyle bir sirayet eder ki, çekseniz çıkaramazsınız.
Anlayacağınız Türkiye sanki az bölünmüş gibi, bir de şimdi baroları bölecekler.
İddia o ki, bu işin arkasında Metin Feyzioğlu var.
Üç büyük kentin barolarının desteğini kaybettiği için bu düzenlemede onun aklının olduğu söyleniyor.
Öyle mi, değil mi bilemem.
Ama zaten yeterince sorunu olan Türk yargı sistemine yeni sorunlar getirmekten başka bir işe yaramaz böyle bir yasa.
Ve Türk yargısının onca sorunu varken, onlara değil de buraya odaklanmak.
O da ayrı bir garabet.

GERİ ADIM...

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, barolarla ilgili düzenlemeye ilişkin, “Barolar birliği kendi yönetimini, organlarını belirleyecek. Baroların seçim sisteminde bir değişiklik öngörmüyoruz. Mevcut seçim sistemi uygulanacak” ifadelerini kullandı.
Başta barolar olmak üzere meslek kuruluşlarının seçim sisteminin değiştirilmesine yönelik AKP ve MHP’nin ortak yürüttüğü yasa teklifi çalışmasında sona gelindi. İlk olarak barolar ve barolar birliğinin yapısını değiştirecek yasal düzenlemenin çerçevesi çizildi. AKP’nin MHP ile yürüttüğü çalışmanın başında olan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, söz konusu düzenlemenin ayrıntılarını DHA’ya anlattı.

Cahit Özkan, yarım asırlık Avukatlık Kanunu ile barolar ve barolar birliğinin artık çağın ihtiyaçlarına cevap vermediği söyledi. Özkan, baroların büyük bir soru işareti taşıdığını, mevcut durumda baroların siyasi bağnazlık ve ideolojik kamplaşmanın merkezi haline geldiğine dikkat çekti. Özkan, avukatların mesleki faaliyetlerini yerine getirirken bir çözüm merkezinin artık ortadan kalktığını ifade ederek, “Avukatların staj aşamasında ve meslek içi eğitimde baroların yetersiz kaldığını görüyoruz” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.06.2020 12:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol