AKP'li Miroğlu 16 Bin Lira Emekli Maaşı İle Yoksullaşıyormuş

AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Orhan Miroğlu, emekli milletvekili maaşıyla yaşadığını belirterek "Doğrusunu isterseniz ben de yoksullaştığımı hissediyorum" dedi. Emekli milletvekili maaşı ise 16 bin liranın üzerinde.

25 Ekim 2021 Pazartesi 13:55
AKP'li Miroğlu 16 Bin Lira Emekli Maaşı İle Yoksullaşıyormuş

AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Orhan Miroğlu, siyasetin gündeminde yer alan konulara ilişkin olarak Yeni Journal'den Çınar Ayser Çınar'a açıklamalarda bulundu.

Miroğlu, kendisine yöneltilen "Orhan bey, aslında Türkiye’nin esas gündemi ne seçim, ne ittifaklar ne Kürt sorunu… Şu an en büyük ve tek sorun maalesef ekonomi. Sokakta kimi çevirip konuşsak hep aynı şeyi duyuyoruz; 'geçinemiyoruz.' Türkiye bu ekonomik krizi nasıl çözecek?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

"Dediğiniz doğru, yoksulluk, ekonomik sorunlar, dövizdeki artış malumunuz. Ancak AK Parti hükümeti, ilgili bakanlıklarıyla birlikte bu tablonun farkında ve bundan da büyük bir huzursuzluk duyuyor. Türkiye’nin ekonomisi Gezi olayları, akabinde yaşanan 15 Temmuz darbe girişi ve hemen ardından tüm dünyayı sarsan pandemi nedeniyle zora girdi. Şu da var; AB ile ilişkilerimizin iyi olduğu dönemlerde milli gelirimizi 12-13 bin dolar seviyesine çıkarabildik. Bu ülkeye 500 milyar Euro yabancı sermaye girdi. Bu da ekonominin büyümesine çok ciddi bir katkıydı. Dünyayla karşılıklı menfaatleri gözeten, her ülkenin hükümranlık haklarını dikkate alan yeni bir dış politikaya ihtiyacımız var ve inşası hükümetin sorumluğunda. Ancak şu an yaşanan ekonomik problem sadece Türkiye’de yaşanan bir sorun değil. Pandemi sonrası dünya bambaşka bir dünya.

'EKONOMİST DEĞİLİM AMA YAŞANANLARIN FARKINDAYIM' 

Dünya genelinde de pandemi nedeniyle ciddi bir ekonomik kriz yaşanıyor. Ekonomist değilim ama yaşananların da farkındayım. Her şeye rağmen umutlu olmak lazım diyorum. Siyasi istikrarı önemsiyorum. Ben milletvekili emekli maaşıyla yaşayan biriyim. Doğrusunu isterseniz ben de yoksullaştığımı hissediyorum. En iyi yaptığım iş yazı yazmaktır. Hatta bu aralar yazı yazsam evin ekonomisine katkıda bulunabilir miyim diye de düşünüyorum. Çünkü ben de şu an meslek olarak işsizim. Siyaset bir meslek değil çünkü yapılır ve biter. Bu nedenle kendimi işsiz bir yazar olarak tanımlıyorum. Neyse ki her şeye rağmen kitaplarım kitapçı vitrinlerinde yer almaya devam ediyor."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.10.2021 13:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol