AKP'den İkinci Video CHP'den Jet Tepki

Sağlık Bakanlığı koronavirüsle mücadele kapsamında alınması gereken önlemleri vurgulamak üzere çizgi film paylaşımı yaptı. Bakanlığın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Çılgın Hırsız" serisinin Gru karakteri ve minyonlar koronavirüse karşı tavsiyeler veriyor.

08 Mayıs 2021 Cumartesi 14:57
AKP'den İkinci Video CHP'den Jet Tepki

AKP ile CHP arasında çizgi filmler üzerinden siyasi tartışma devam ederken Sağlık Bakanlığı da koronavirüsle mücadelede özellikle uyulması gereken kurallar konusunda vatandaşın dikkatini çekmek için çizgi filme başvurdu.

Bakanlık sosyal medya hesabından "Çılgın Hırsız filminin kahramanları Gru ve Minyonlar’ın, Covid-19 pandemisinin üstesinden gelmek için sizlere önerileri var" mesajı ile birlikte çizgi film paylaşıldı.

Çılgın Hırsız çizgi filminin kötü kalpli hırsızı Gru ile çizgi karakterler minyonların yer aldığı animasyonda, "Mecbur kalmadıkça evden çıkmayın, birbirinize karşı nazik olun" mesajı verilirken, maske, mesafe, hijyen kuralları anımsatılıyor. Animasyonda, evde kalacaklara da “yemek yapın, toplantılarınızı uzaktan yapın” gibi tavsiyeler veriliyor.

"ÇILGIN HIRSIZ" NEDİR?

Çılgın Hırsız (Despicable Me) animasyon film serisi ilk olarak 2010'da sinemalarda yayınlandı. ABD merkezli filmde, "Gru" ve "Minyonlar" gibi karakterler yer alıyor. Filmde, kötü kalpli Gru karakterinin soygun planları ve bu planlar sırasında karşılaştığı zorluklar anlatılıyor.

CHP'DEN ÇİZGİ FİLM TEPKİSİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP tarafından CHP’ye yönelik hazırlanan “Yalan üretim merkezi” animasyonu için “AK Parti’deki yönetmenin iyi olmadığını biliyoruz. Çektikleri filmlerin senaristleri ise berbat. Çünkü lüks arabalarda, burnuna pudra şekeri çekenlerle beraber çalışıyorlar” dedi.

FİLM ÇEKMEYİ BIRAKIN YANIT VERİN:

Sarayın kibir abidelerini, ünlü yönetmen Akira Kurosawa’nın sözleriyle uyaralım; ‘iyi bir yönetmen, iyi bir senaryoyla bir başyapıt üretebilir, iyi senaryoyla vasat bir yönetmen sıradan bir film çıkarır fakat kötü bir senaryoyla, çok iyi bir yönetmen bile iyi bir film yapamaz.’ AK Parti’deki yönetmenin iyi olmadığını biliyoruz. Çektikleri filmlerin senaristleri ise berbat. Çünkü lüks arabalarda, burnuna pudra şekeri çekenlerle beraber çalışıyorlar. Kötü yönetmenle kötü senaryo birleşince, ortaya şecaat arz ederken sirkatin söyleyen animasyon filmler çıkıyor. Ampulü patlattılar. Değiştirmeyi de yasaklamaya çalışıyorlar.  Karanlıkta millet sıkılmasın diye de çizgi film gösteriyorlar. Ama millet bunların filmini seyretmiyor. Konuşmamın başından bu yana, 52 soru sordum. Film çekmeyi bırakın. Bu sorularımıza cevap verin. Cevap veremiyorsanız da artık sandığı milletin önüne getirsinler.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.05.2021 15:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol