AKP'de 'Vicdanlı-Dürüst Bürokrat' Krizi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'vicdanlı bürokratlar' çağrısı üzerine iktidarla ilgili bilgi ve belgelerin ortaya dökülmesi üzerine AKP'nin sızıntının peşine düştüğü ileri sürüldü.

03 Şubat 2022 Perşembe 13:51
AKP'de 'Vicdanlı-Dürüst Bürokrat' Krizi!

Yaklaşık 20 yıllık iktidarları boyunca altına imza attıkları her ihale ve yatırım belgelerinin muhalefet partileri tarafından kamuoyuna açıklanmaya başlaması üzerine AKP, 'vicdanlı bürokratların' peşine düştü. 

Tespit edilen bürokratların AKP döneminde göreve getirilen bürokratlar olmasının partiyi hareketlendirdiği belirtildi.

ÇAĞRIYI KILIÇDAROĞLU YAPMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekim 2021'de yayınladığı bir videoyla bürokratlara, “Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarısınız. Kâmil akla gelmeniz için, Kılıçdaroğlu abinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır: 18 Ekim Pazartesi itibarıyla bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. ‘Emir almıştım’ diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız” diye seslenmişti.

Bu çağrı üzerine bürokrasiden AKP’nin yaptığı birçok usulsüz belgenin muhalefete geldiği kulislere yansımıştı.

AKP DÖNEMİNDE İŞE GİRMİŞLER

Milli Gazete'den Bünyamin Güler'in haberine göre  , muhalefetin bu belgelerin bürokratlardan geldiğini ifade etmesi üzerine iktidar, sızıntının nereden olduğunu tespit etmek için harekete geçti.

Bu araştırma sonucunda ise belgeleri muhalefete gönderen bürokratların AKP döneminde işe giren kişiler olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

MİLLETVEKİLİNE KIZDI...

Öte yandan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AKP milletvekilleriyle gerçekleştirdiği basına kapalı toplantısında neler konuşulduğu ortaya çıktı.
 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP milletvekilleriyle gerçekleştirdiği basına kapalı toplantısında Millet İttifakı çatısı altında toplanan muhalefeti "yıkım ekibi" olarak nitelendirdi. Erdoğan, "seçim sathı mailindeyiz" diyen bir milletvekiline ise tepki gösterdi.

Milliyet’ten Önder Yılmaz’ın kulis haberine göre, Erdoğan vekillere yönelik şunları kaydetti:

"Cumhur İttifakı çok değerlidir ve korunması gerekir. MHP'ye yönelik tepkiler, yaklaşımları asla kabul etmiyoruz. MHP’ye, BBP’ye karşı olabildiğince olumlu olun. Bunlar bizim bileşenlerimizdir. İlişkileriniz güzel olsun. Beraber yol arkadaşlığı yapıyoruz. Cumhur İttifakı'nı güçlendirmeliyiz. Sakın olumsuz şeyler söylemeyin. Muhalefet nifak çıkarmak için her şeyi yapıyor. Biz onlar gibi değiliz. Azami müştereklerimiz var. Ülkemiz için gayret sarf ediyoruz. Onların içinde ise fikri beraberlik bile yok, yıkım için bir araya gelmiş bir ekip. Biz inşa için biraradayız, onlar imha için. Dolayısıyla bizim daha çok çalışmamız lazım."

BİR VEKİLİN "SEÇİM SATHI MAİLİNDEYİZ" İFADESİNE SERT YANIT

Erdoğan'ın, bir milletvekilinin "seçim sathı mailindeyiz" ifadesini kullanması üzerine, "Ne seçimi! Hayır, ne alakası var. Seçim 2023'te zamanında yapılacak. Ama siz seçim varmış gibi çalışacaksınız" dediği öğrenildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.02.2022 13:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol