'AKP'NİN GİZLİ PLANI DEŞİFRE OLDU'

AKP Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Başbakan'ı ile bile ters düştü, CHP bu çelişkiyi AKP'nin gizli planı deşifre oldu şeklinde yorumladı.

15 Ocak 2017 Pazar 00:00
'AKP'NİN GİZLİ PLANI DEŞİFRE OLDU'

AKP grubu adına konuşan AKP Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilebileceğini söyleyerek büyük bir skandala imza attı."Bir hukukçu olarak Anayasa'nın değiştirilemez maddesini kabul etmek mümkün değildir" diyen Aydın, ”Anayasalar kutsal metinler değillerdir, toplumun ihtiyaçlarına göre kendilerini yenileyebilmelidirler. Aksi hâlde, toplumun gerisinde kalarak toplumun ihtiyaçlarına cevap veremez duruma gelirler. Tali kurucu Meclis, asli kurucu Meclis ayrımını da kabul etmek mümkün değildir. Ben de 1982 Anayasası’nın ilk 4 maddesinin Anayasamızda olmasının taraftarıyım ancak bir hukukçu olarak Anayasanın değiştirilemez maddesini kabul etmek mümkün değildir. Gerekli nisapla Anayasanın tüm maddeleri değiştirilebilir, hatta Meclis yeni bir anayasa yapabilir; aksini düşünmek aziz milletimizin vekaletini küçümsemek anlamına gelir” ifadelerini kullandı.
CHP'DEN ÇOK SERT TEPKİ...
HP'li Gök, AKP'nin ilk dört maddenin ileride değiştirilmesinin önünün açıldığının itiraf edildiğini söyleyerek, “Burada kurulan bir tuzak var. AKP'li Aydın ‘Gerekirse anayasanın başlangıç maddeleri değişebilir' diyor. Laik Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya yönelik. Atatürk'ün Cumhuriyetini yıkmaya yönelik. Rejimi değiştirip, laik cumhuriyeti yıkmaya çalışıyorlar. AKP'nin gizli planı deşifre oldu, yalan ortaya çıktı” dedi.

"BUNU SÖYLEYENLERLE İŞİMİZ OLMAZ..."

Başbakan Binali Yıldırım ise Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Yıldırım, Meclis Genel Kurulu'nda Ak Parti milletvekili İsmail Aydın’ın anayasanın ilk 4 maddesine ilişkin sözlerinin başlattığı tartışmaların anımsatılması üzerine şöyle konuştu: "İlk dört madde nedir? Madde bir devletin şekli, cumhuriyet. Madde iki, niteliği demokratik, laik sosyal hukuk devleti. Madde üç, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü, bayrağının ay yıldızlı bayrak olduğu, marşının İstiklal Marşı olduğunu, dilinin Türkçe olduğunu, başkentin Ankara olduğu. Dördüncü madde ise bu üç maddenin değiştirilemeyeceğini, değiştirilmesinin teklif edilemeyeceğidir. Dolayısıyla biz de teklif falan etmedik, edenlerle de işimiz olmaz. Bu kadar açık ve nettir. Bunlar devletin temelleridir. Devletin olmazsa olmazıdır. 10 yıldır Ak Parti ne diyor: Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan. Onun için öyle ucuz polemiklerden herkes uzak dursun. Bu maddelerin teminatı yüce Türk milleti ve Ak Parti iktidarıdır.” 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.01.2017 00:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol