AKP'li Zülfü Demirbağ'ın İBB'den Kazandığı Para Ortaya Çıktı

AKP Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) çalıştığı yıllardaki gelirinin milletvekili maaşından çok daha iyi olduğunu söylediği kazancı ortaya çıktı.

02 Temmuz 2022 Cumartesi 16:56
AKP'li Zülfü Demirbağ'ın İBB'den Kazandığı Para Ortaya Çıktı

Vatandaşın hayat pahalılığından şikâyet ettiği günlerde, "Ayda 2 kilo et yiyorsak, yarım kilo yeriz" diyerek gündeme gelen, geçen gün de maaşının yetmediğini söyleyerek "Utanıyorum, danışmanlarıma bile borçlandım" diyen AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) çalıştığı yıllarda milyonlarca gelir elde ettiği ortaya çıktı.

Demirbağ'ın birden fazla maaş aldığı ve bunun o dönemin asgari ücretinin 8 katına denk geldiği görüldü.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanlığı zamanında, 1994-1999 yılları arasında Yol Bakın ve Onarım Müdürü olarak İBB’de görev yapan AKP'li Zülfü Demirbağ, 40 bin TL’lik milletvekili maaşının yetmediğini söyleyince yeniden kamuoyunun gündemine geldi. 

'Gerekirse yarım kilo et yeriz' diyen AKP’li Demirbağ vekil maaşından şikayet etti: Vicdanı olan bir insan o maaşla milletvekilliği yapamaz'Gerekirse yarım kilo et yeriz' diyen AKP’li Demirbağ vekil maaşından şikayet etti: Vicdanı olan bir insan o maaşla milletvekilliği yapamaz

Odatv'de yer alan habere göre; AKP milletvekili Demirbağ, İBB’de çalıştığı yıllarda, müdürlük maaşı dışında, İBB şirketlerindeki yönetim kurulu üyeliği için her ay "huzur hakkı" adı altında maaş alıyordu. Kendi ifadesine göre hem yönetim kurulu üyeliği için hem de denetim kurulu üyeliği için ayrı ayrı "huzur hakkı" alıyordu.

Demirbağ'ın, İBB şirketlerinin yönetim kurulu kararları üzerinden yapılan araştırmaya göre İSTAÇ ve İSFALT şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği yaptığı tespit edildi.

İSTAÇ’ın 7 Nisan 2000 tarihli olağan genel kurul kararına göre, Demirbağ 1 Eylül 1999 tarihi itibariyle yönetim kurulu üyesi oldu. Aynı tarihli yönetim kurulu kararında ayrıca, yönetim kurulu üyelerine, eski hesap 300 milyon TL "huzur hakkı" ödeneceği belirtiliyor. 

Denetim kurulu üyelerine ise 200 milyon TL net ücret ödeneceği de aynı kararda yer alıyor. Her şirkette ödenen "huzur hakkı" farklı olmasına karşın iki şirkette yönetim kurulu üyesi olarak bulunan bir bürokrat yaklaşık 600 milyon TL aylık alıyordu. 

Müdürlük maaşı ve "huzur hakkı" gelirlerinin toplamı yaklaşık 800-900 milyon TL ediyor. O tarihte asgari ücret eski hesapla 110 milyon TL idi. Bir başka ifade ile bürokratın maaşı yaklaşık 8 asgari ücret seviyesindeydi. Demirbağ, bugünkü asgari ücretle karşılaştırıldığında 33 bin 600 TL gelir elde ediyordu.

 "İBB'DE BÜROKRATTIM, ŞU ANKİNDEN ÇOK İYİYDİ" DEMİŞTİ

İBB’de Başkan danışmanlığı da yapan Demirbağ, 2002 yılında AKP’den Elazığ Milletvekili seçilmişti. 2011 ve 2018’de de Elazığ Milletvekili seçilen Demirbağ, önceki gün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, 40 bin TL’lik milletvekili maaşının yetmediğini söyledi. İBB’de çalıştığı yıllarda elde ettiği gelirin, bugünkü gelirinden çok daha iyi olduğunu belirten Demirbağ özetle şunları söyledi:

"Bayram öncesi maaşı bekliyoruz. Öyle değil, dışarıdan göründüğü gibi değil. İçi giden, vicdanı olan bir insan o milletvekili maaşıyla milletvekilliği yapamaz. Çok zor. Ee şimdi ben İstanbul Belediyesi’nde bürokrattım. Yönetim kurulu üyeliği de alıyordum bir denetim bir yönetim. Valla şu ankinden çok çok iyiydi benim durumum. İki tane de kooperatife girdim ev sahibi oldum ben İstanbul’da. Şimdi? Şimdi mümkün değil, nasıl yapacaksınız?"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.07.2022 17:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol