AKP ile HEDEP arka kapıda bakın neler yapıyormuş?

31 Mart'ta yerel seçimleri yaklaştıkça partiler arası mekik diplomasisi de hız kazanıyor. En çok merak edilen partilerin seçimlerde ittfak yapıp yapmayacağı. Özellikle AKP'nin tutumu merak ediliyor. Gazeteci Deniz Zeyrek'ten bu konuda çok konuşulacak bir iddia gündeme geldi.

11 Kasım 2023 Cumartesi 11:49

Fox TV’de Orta sayfa programında konuşan gazeteci Deniz Zeyrek gözüyle gördüğünü söyleyerek “HEDEP ile AKP arasında arka kapı diplomasisi başladı” dedi.

Zeyrek "Bakmayın Demirtaş'a selam çaktı diye eleştiriyorlar. Ben gözümle gördüm. Çok sözü dinlenen iki yönetici, aynı arabaya bindiler ve iktidardan bir isimle görüşmeye gittiler. AMP'li ismin belirlediği bir mekana gittiler, dışarıda görüştüler" diye konuştu.

Programda konuşan Zeyrek’in iddialarına partilerden herhangi bir açıklama gelmedi.

Zeyrek’in açıklaması şöyle:

AKP ile HEDEP arasında arka kapı diplomasisi başladı.

Gözümle gördüm 2 HEDEP yöneticisi iktidardan bir isimle görüşmeye gitti. HEDEP, güvenmediği için yazılı bir protokol istiyor, AKP tarafı vermek istemiyor. Öyle bir şey olursa, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ'la yaptığı protokol gibi... Devlet Bahçeli o an Cumhur İttifakı'nı terkeder. Çok da samimi bulmuyorum, bir taraftan CHP'yi bununla vurmaya çalışacaksınız, diğer taraftan HEDEP'le görüşmeye yapıp CHP'yi eleştireceksiniz...”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.11.2023 12:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol