Abdüllatif Şener'den Bomba Açıklamalar!

Halk TV'de 1+1 programına konuk olan Abdüllatif Şener çok önemli açıklamalarda bulundu.

18 Nisan 2019 Perşembe 12:01

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener İstanbul seçimlerinin analizini yaptı. Bu seçimlerde şu gösterilmiştir: Kin ve nefret söylemleri ortaya koyanlar kaybetmiştir. Bu seçimin kaybedeni AKP'dir. Önümüzdeki seçimlerde iktidara geleceğimizi düşünüyorum. Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığını ilan ettirmemeye çalıştılar. İstanbul'u teslim etmemek istediler bu neden? Ortaya bir şey çıkmaması için mi bunlar" dedi.

İşte Şener'in o açıklamaları:

" Nüfusun dinamik olduğu bölgelerde Cumhuriyet Halk Partisi seçimleri almıştır. Ankara, İstanbu, İzmir, Adana, Mersin, Antalya, Muğla gibi sahile yakın kentlerde ve hatta bunun dışında da biraz daha yaygın şekilde seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi almıştır. Bu seçimde partilerin oy oranlarına göre değerlendirme yapmak doğru değil çünkü ittifaklar var ama şunu çok net şekilde gördüm ki, CHP'nin oy aldığı kentlerdeki nüfusun oranı Türkiye nüfusunun yarısı. Yani yüzde 49-50'si... Dolayısıyla hem bu dinamik nüfus hem ekonominin ağırlıklı olarak yerine getirildiği kentler ve aynı zamanda göçler nedeniyle Anadolu'daki diğer kentlere hitap eden kentler bunlar. Yani İstanbul, Adana, Mersin, Antalya dediğiniz zaman tüm Türkiye var buralarda. Bu seçim başarısı en başta Sayın Genel Başkanı'ndır çünkü hem seçim stratejisinde hem aday belirlemede doğru kararlar vermiştir. Bunun dışında adaylarımızın çalışmaları, tüm örgütlerimizin üstün gayreti ile bu gerçekleşmiştir. Seçimde kin ve nefret söylemi, tehditlere dayalı söylem kaybetmiştir sevgiden, dostluktan, kardeşlikten bahsedenler kazanmıştır. Ben başkanlarımızın çalışmaları ile tüm yurttaşlarımızı kucaklayacak icraatlarıyla büyük başarılar elde edeceklerine ve bir sonraki seçimde de Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşıyacaklarına inanıyorum. Peki AKP tüm medyayı kontrol ettiği, devletin tüm kaynaklarını kullandığı bir seçimi neden kaybetti? Kin ve nefret politikası çökmüştür. Bir Cumhurbaşkanı nefret odaklı bir siyaset yapar mı? Bu ülkeye zarar vermiştir. Ama yine de akıllandıklarını görmüyoruz. Çünkü ayakta kalmak için de bu stratejiyi sürdüreceklerdir. Onlar bunu sürdürdükçe de çok açıktır ki sürekli kaybedeceklerdir.
İsteseler de istemeseler de İstanbul'u kaybetmişlerdir. Herşey ortada olduğu halde sürekli itiraz yapmış, sandık sayımları yaptırmışlardır. 17 gün boyunca İmamoğlu'nun kazandığını ilan ettirmemeye çalışmışlardır. Partisi ve kendisi İstanbul'u teslim etmemeye çalışmıştır.. Acaba niye? Bunu düşünmek lazım. 17 yıllık enkazın ortaya çıkmaması için mi? İstanbul'da bunca zaman kimler tarafından neler yapıldığının ortaya çıkmaması için mi? Bundan sonraki süreç herşeyi ortaya koyacaktır."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol