'Abdüllatif Şener bana senin partine oy veririm' dedi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP'den istifa eden Abdüllatif Şener'in kendisine, "Sizin partinizin sığınmacı politikası benim partiminkinden daha doğru. Benim partim böyle devam ederse, gelecek seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olsam bile Zafer Partisi'ne oy veririm" dediğini söyledi.

19 Haziran 2023 Pazartesi 11:04
'Abdüllatif Şener bana senin partine oy veririm' dedi

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, katıldığı canlı yayında CHP'den istifa ettikten sonra tepki çeken açıklamalarda bulunan Abdüllatif Şener'in, sığınmacılarla ilgili CHP içerisinde bazı tartışmalar yaşandığını söylediğini aktardı. 

Özdağ, şu ifadeleri kullandı: 

"Abdüllatif Şener'i yıllardan beri tanıyan bir siyasetçiyim. Hem akademisyen hem de siyasetçi olarak biliyorum. AK Partinin en güçlü olduğu yıllarda AK Parti'nin 4 kurucu isminden birisiydi. Ancak 2002- 2007 yılları arasında Erdoğan'la özellikle özelleştirmeler konusunda ve ekonomi yönetimi konusunda derin fikir ayrılıkları yaşadığını biliyorum. Ve bu fikir ayrılıklarından dolayı da AK Partiyle yollarını 2007 sonunda ayırdı. Ve doğrusu ben kariyerist olduğuna katılmıyorum. Kariyerist olsaydı AK Parti'de devam etmek bir kariyerist için herhalde en karlı şeylerden bir tanesidir.

'CHP'DEN ADAY OLSAM BİLE...'

Abdüllatif Şener ile yakın bir dostluğum yok.

Kendisiyle hiçbir zaman aynı siyasi partide de yer almadım. Çoğu kez de rakip siyasi duruşlar içerisinde oldum. Ancak bazı şeyleri tespit etmek lazım. Sonra bir siyasi parti kurdu. Bu siyasi parti de Ergenekon operasyonlarında gelişmemesi için çok ağır baskı altına alındı. Partinin finansörleri tutuklandı. Kendisi de siyaset dışına itildi ama siyaset dışında da AK Partiye muhalif bir kimliğe sahip oldu. 2018'de Kemal bey tarafından davet edildi ve milletvekili oldu. Bu süreçte en fazla çıktığı televizyon kanalının şu an da bizim yayında olduğumuz Halk TV olduğunu biliyorum. 2023 seçimlerinde aday oldu. Her genel başkan bir kadro çalışması yapılabilir ve bu kadro çalışması üzerinden bir tercih koyabilir. Buna o parti içinden gelmiyorsanız o partide derin kökleriniz yoksa, bir başka gelenekten gelip bir dönem vekillik yaptıktan sonra teşekkür edip kenara çekilebilirsiniz. Abdüllatif Bey anlaşılan çok kırıldı buna. Hemen istifasını verdi. Ben hemen sıcağı sıcağına yapılan yorumlarda Abdüllatif Şener'in infaz edildiğini görüyor ve düşünüyorum. Evet Sinan Oğan'a oy verdi ama şunu da söyleyeyim; ben kendisiyle 2 defa sohbet ettim, her ikisi de kalabalık geniş gruplar içindeydi. CHP milletvekiliyken bir sabah sohbetinde birçok kişinin içerisinde şunu söyledi: Sizin sığınmacı politikanız benim partimin sığınmacılar politikasından daha doğru ve benim partim bu politikayı sürdürürse, seçimlerde CHP'den aday olsam da Zafer Partisi'ne oy veririm. Sadece Sinan Oğan'a oy verdiğini düşünmüyorum muhtemelen Zafer Partisi'ne de oy vermiştir"

NE OLMUŞTU?

Eski AKP'li ve son olarak CHP'de 5 yıl siyaset yapan Abdüllatif Şener, 14 Mayıs seçimlerinde aday gösterilmeyince ilk turun ardından istifa etmişti.

Şener, ilk seçimde Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini söylemiş, ikinci seçimde de geçersiz oy attığını ifade etmişti.

Ancak Şener'in oy kullandığı sandıktan geçersiz oy çıkmamıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.06.2023 11:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol