ABD'de AKP'lilerin Rezaletini Anlattı!

Bir dönemin etkin köşe yazarlarından olan ve AKP'nin en koyu destekleyicileri arasında yeralan Ali Bayramoğlu, Cumhurbaşkanı uçağı ile gittikleri ABD seyahatinde nasıl rezil olduklarını anlattı.

15 Ağustos 2019 Perşembe 22:33

Liberal kimliği ile bilinen gazeteci Ali Bayramoğlu, 2009 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD'ye yaptıkları bir ziyareti Kanal 5 ekranlarında anlattı. Geçmişe dair anekdotuyla pes dedirten Bayramoğlu, Serbest Görüş programında şunları söyledi.

BEYAZ İŞ ADAMI ELİT KALIPLARINA GEÇİLDİ

... Halktan uzaklaşma demeyelim ama sokak simgelerinden uzaklaşarak daha elit ama nasıl elit yani elit entelektüel değil, daha iş adamı elit, onların kalıplarına beyaz iş adamı elit kalıplarına geçiş öyküsünü AK Parti’de çok yakından yaşadık. Mesela ben her zaman şaka yaparım arkadaşlarıma puro içmek ne demek? Genel olarak Türkiye’nin iş adamları demektir. Puro pahalı bir şey . Tanesi 50 dolar, 100 dolar. Tamam ucuzları da var ama onlar her halde çok lezzetli değil. Şimdi bir enteresan bir şey oldu.

ERDOĞAN'IN UÇAĞIYLA WASHİNGTON'DA...

Patron, güç.. Konyak, puro...İşte böyle bir şey...Bir lüks alışkanlık, faklı bir alışkanlık . Biz Washington’a gittik Tayyip Erdoğan’ın uçağıyla. İşte iktidara geldikten altı –yedi yıl sonra. Bir otel lobisinde muhafazakar arkadaşların hepsi puro içtiği için yangın alarmı çaldı. Birazcık kaba bir örnek ama gerçek bir örnek. Yani alışkanlıklar değişiyor, tarzlar değişiyor, giyilen ceketler değişiyor, markalar değişiyor, ayakkabılar değişiyor. Dolayısıyla geldiğin yere uzaklaşma bütün bu simgelerle beraber oluyor sadece dille konuşmayla değil. Bu tabii kaçınılmaz sosyolojik sonuç. Bunu telafi etmenin yönetimi Hadi bakalım daha iyi çocukları teşkilata koyalım, bunlar daha iyi halkla ilişki kursunlar değil. Önce sivilliğe dönüştür bunun da ben çok zor olduğunu düşünüyorum."

Erdoğan'ın 2009 Aralık'ında yaptığı ABD ziyaretine ait bu anekdotun  "AKP'li muhafazakarların beyaz elit iş adamlarına dönüşümlerinin" hangi noktasına tekabül ettiğiyse liberal Ali Bayramoğlu tarafından açıklığa kavuşturulmadı.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.08.2019 01:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol