4 Bakanın Daha Bileti Kesildi, İşte O İsimler!

Abdulhamit Gül'ün 'Adalet Bakanlığı görevinden affını istemesiyle' hareketlenen AKP kulislerinde, sırada dört bakanın daha olduğu konuşuluyor.

30 Ocak 2022 Pazar 17:18
4 Bakanın Daha Bileti Kesildi, İşte O İsimler!

Abdulhamit Gül’ün Adalet Bakanlığı'ndan istifasıyla hareketlenen AKP kulisleri, gelişmeyi 'malumun ilanı' olarak değerlendiriyor. Yargı çevrelerinde son dönemde 'Hakyol ve Menzilci isimlerin ön plana çıktığı, Gül’ün de bu oluşuma ses çıkarmadığının' konuşulduğu, Bakan Gül’ün “Yargı asla ele geçirilebilecek bir merci değildir” açıklamasının da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi 'tatmin etmediği' belirtiliyor.

Gül’ün istifası iktidar partisinde "Genel başkanvekili Binali Yıldırım ekibi güçlendi, Numan Kurtulmuş ve ekibinin eli zayıfladı" şeklinde değerlendiriliyor.

Milli Görüş geleneğinden gelen Gül, uzun süre Refah ve Fazilet partilerinde görev yapmışti. Saadet sonrası Has Parti’yi kuran Kurtulmuş’un yanında yer alan Gül, yine Kurtulmuş ile birlikte AKP’ye geçmişti. AKP’de MKYK üyeliği gibi önemli görevler üstlenen Gül, daha sonra da Adalet Bakanı olmuştu.

'ERDOĞAN PEYDERPEY KABİNEDE DEĞİŞİKLİK YAPACAK'

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu’nun haberine göre  Gül’ün görevden azli ile birlikte, yeniden gözler olası kabine değişikliğine çevrildi. Erdoğan’ın, 'birden kabine değişikliğine gitmeyeceği, aynı Lütfi Elvan ve Gül gibi isimlerde olduğu gibi, peyderpey kabinede değişiklik yapacağı' da dillendiriliyor.

'SIRADA ÇAVUŞOĞLU, ERSOY, KOCA VE PAKDEMİRLİ VAR'

Gül’ün ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de 'görevden alınacağı' konuşuluyor. Burada en dikkat çeken ismin ise Çavuşoğlu olduğu belirtiliyor.

Kulislerde, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın 'Çavuşoğlu’nun yerine gelebileceği' ileri sürülürken, Erdoğan’ın Bekir Pakdemirli’ye de orman yangınları sırasında Türk Hava Kurumu uçaklarıyla ilgili tartışmalarda “pasif kaldığı” gerekçesiyle 'kızgın olduğu' dile getiriliyor.

'BERAT ALBAYRAK CEPHESİ GÜL'ÜN GİTMESİNE SEVİNDİ'

AKP kulislerindeyse Gül’ün görevden alınması, Erdoğan sonrasının liderliğine hazırlandığı ileri sürülen Süleyman Soylu cephesinin bir zaferi olarak değerlendirildi.

Berat Albayrak’a yakın olan Sabah gazetesinin yargıda FETÖ’cülerin halen etkin olduğuna dair çıkışının ardından, eski Adalet Bakanı Gül beklenmedik bir şekilde "Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkışmasınlar" demişti.

Adalet Bakanlığı, tarikat ve cemaatlerin güç mücadelesinin en yoğun şekilde yaşandığı alanlardan biri olmasıyla bilinirken, AKP kaynakları Gül’ün bakanlık içerisindeki en büyük rakibi olan İstanbul Grubu’nun da kazanan taraflardan olduğunu belirtti.

'BAHÇELİ CEPHESİ ŞAŞKIN'
Görevinden ayrılan Gül’ün yerine Bekir Bozdağ’ın atanması ise "Cumhur İttifakı’nda çatlak oluşur mu?" sorusunu akıllara getirdi.

Çözüm sürecinde Adalet Bakanı olan Bekir Bozdağ, 2018’de yerel seçimlere giden süreçte AKP ile MHP arasındaki ittifakın kısa süreliğine bozulmasının odak noktasında yer alan isimlerden biriydi.

Danıştay’ın Andımız kararını eleştiren Bozdağ’a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sert tepki göstermişti. Erdoğan ise Bahçeli’nin sözleri sonrası Bozdağ’a sahip çıkmıştı.

'CUMHUR İTTİFAKI'NI AKAMETE UĞRATMAZ'

MHP kulislerinde Bozdağ’ın bakanlığa atanmasının şaşkınla karşılandığı ve bu durumun bir rahatsızlık oluşturacağı ifade edildi, ancak Cumhur İttifakı’nı akamete uğratmayacağının da altı çizildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.01.2022 17:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol