2014'TE ÇİFTE BAŞKANLIK SEÇİMİ YAPACAĞIZ

AK Parti, Cumhurbaşkanı'nın görev süresiyle ilgili tartışmayı bitirdi

14 Haziran 2011 Salı 15:47
2014'TE ÇİFTE BAŞKANLIK SEÇİMİ YAPACAĞIZ

 Cumhurbaşkanlığı seçimi 2014 yılında yapılacak. 2007'de Çankaya'ya çıkan Gül'ün görevi 7 yıl olacak. Aynı yıl yerel seçimlerinde yapılması nedeniyle seçmenin karşısına iki sandık çıkacak.

ÇANKAYA'DA 2023'TE ERDOĞAN MI OLACAK?

Buna göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül eski sisteme dahil. Bundan sonraki seçimler 5+5 formülü çalışacak. Başbakan Erdoğan'ın aday olması durumunda 2024'e kadar Köşk'te kalması mümkün. Ancak bu AK Parti'nin kararı son sözü Meclis söyleyecek.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, hükümetin aktif isimlerinden ve Erdoğan'a yakınlığıyla biliniyor.

Egemen Bağış ile konuşan Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, bakanın kritik açıklamalarını bugünkü köşesinde yazdı. Bağış çok net konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı seçimini 2014'te yapacağız. Çünkü Cumhurbaşkanını parlamento 7 yıllığına seçti. Dolayısıysa 2014'e kadar görev başında kalacak."

ÇİFTE SANDIK 

Köşk seçimlerinin ve yerel seçimlerin 5 yılda bir yapılması nedeniyle hükümetin kafasındaki planı yazar Sarıkaya yazdı:

"Bağış'ın dile getirdiği şekilde Cumhurbaşkanlığı seçimi 2014'te yapılacaksa bu durumda seçmenin karşısına "çifte başkanlık" sandığı çıkarılacak.  Çünkü aynı yıl yerel yönetimler, yani belediye başkanlığı seçimi de gerçekleşmek zorunda. Dolayısıyla Türkiye hem yerel başkanının, hem de ülke başkanının seçimini birlikte gerçekleştirmiş olacak.
Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı her 5 yılda bir yapılacağı için yerel seçimle aynı paralellikte her dönem çifte sandığı da beraberinde getirmiş olacak."







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol