15 Temmuz'da AKP'li Milletvekili Arayıp 'Acele Etme' Demiş

AKP ve yandaşları muhalefeti FETÖ ile iş tutmakla suçlayadursun, 15 Temmuz'da AKP'de olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, darbe gecesi yaşanan bir olayı paylaşarak, " O adam ödüllendirildi şimdi Erdoğan ile birlikte Millet İttifakı'na saldırıyorlar, çıldırıyorum" dedi.

18 Temmuz 2022 Pazartesi 13:25
15 Temmuz'da AKP'li Milletvekili Arayıp 'Acele Etme' Demiş

Üç dönem AKP Milletvekilliği yapan sonrasında ise DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevi ile siyasete devam eden Hasan Karal, 15 Temmuz FETÖ darbesine dair anısı ile gündem oldu.

Halk TV Yazarı İsmail Saymaz'a konuşan Karal, darbeyi Boğaz Köprüsü'nde görevli Rizeli bir polisin, 'Jandarma şu anda silahımızı alıyor' şeklindeki telefonu ile öğrendiğini, hemen silahlanıp Rize İl Jandarma Komutanlığı'na gittiğini anlatan Karal, tam o anda kendisini partisinden bir milletvekilinin aradığını söyledi. Kendisine nerede olduğunu sorduğunu, "Şu an alayı basıyorum" dediğini, onun da " Çok ileri gitme, bakarsın ilerleyen saatlerde hava değişir, kendini ateşe atma" karşılığını verdiğini kaydeden DEVA Genel Başkan Yardımcısı, " Ben bu söz üzerine şerefsizlik yapma, alçak herif, ne biçim konuşuyorsun sözleriyle tepki gösterdim. O kişi şu anda AKP'de üst düzey yönetici. Hem de bu yaptığını bildirmeme rağmen adam resmen ödüllendirildi" dedi.

FETÖ İLE MÜCADELE YALAN...

15 Temmuz gecesi mecliste gelmeyen milletvekilleri arasında hem partide hem de bürokrasi de yöneticiliğe getirilmiş kişiler olduğunu, "bomba altındaydık, dışarı çıkamadık' mazeretine sığındıklarını, oysa hepsinin meclise on dakika uzaklıktaki mesafede oturduklarını ve özellikle gitmediklerini kaydeden Karal, " Çünkü riske girmek istemediler. Geçmişlerine bakın örgütler bağlantıları var. Erdoğan, çocuklarınızı örgütün okullarından alın dediği zaman psikolojileri bozulur deyip bir yıl daha okutanlar vardı. Bakan, milletvekiliydi bunlar ve hala partideler. Kimi belediye başkanı kimi yine vekil. Biz AKP'yi bu yüzden bıraktık. Sapla saman birbirine karışmış halde. FETÖ-METÖ mücadelesi yalan. O akşam MHP kimse sokağa çıkmasın diye twit atmıştı. Şimdi ise Tayyip beyle beraber Millet İttifakı'na sallıyorlar, çıldırıyorum" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.07.2022 13:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol