Türkiye şiş geçirilen çocukları konuşurken tutuklamalar geldi

Şanlıurfa'da zikir sırasında çocukların vücutlarına şiş batırıldığı görüntüler büyük tepki çekmişti. Çocuklar devlet korumasına alınırken Suriyeli 4 çocuğun babaları Abdullah El Abdu, İsmail Alcesem, Bahattin Alcesem ve Ahmet Alcesem, 'Küçük çocuğa işkence ve eziyet etme' suçlamasıyla tutuklandı.

11 Ekim 2023 Çarşamba 11:25
Türkiye şiş geçirilen çocukları konuşurken tutuklamalar geldi

Kentte, iddiaya göre Rufai tarikatı mensupları bir araya gelip zikir yaptı. Çocukların da olduğu ortamda, 4 çocuğun vücuduna şiş saplandı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Sosyal medyada paylaşılmasıyla tepkiye yol açan görüntüler üzerine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Vücutlarına şiş batırılan ismi açıklanmayan 4 çocuk, devlet korumasına alındı.

Görüntülerin incelenmesinden sonra çocukların vücuduna şiş batırdığı belirlenen Suriye uyruklu Abdullah El Abdu, İsmail Alcesem, Bahattin Alcesem ve Ahmet Alcesem polis ekipleri tarafından gözaltına aldı. Emniyette sorgularına başlanan Suriye uyruklu şüpheliler, vücuduna şiş batırılan çocukların kendi çocukları olduğunu ifade etti.

urfa2.jpg

TUTUKLANDILAR!
Şüpheliler, zikirde şiş batırmanın ritüel olduğunu ve karın bölgesinin yumuşak kısmına batırdıkları şişlerin herhangi bir zararının bulunmadığını ileri sürdü. Abdullah El Abdu, İsmail Alcesem, Bahattin Alcesem ve Ahmet Alcesem çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından, 'Küçük çocuğa işkence ve eziyet etme' suçlamasıyla tutuklandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.10.2023 11:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol